donderdag 30 augustus 2012

DIY - collar 2x

Toen Denise mij voorstelde om collars te maken keek ik vrij vreemd op. Het is namelijk al een hele tijd geleden dat ik mijn DIY eigenschappen uit de kast haalde, maar besloot om toch een kleine poging te doen. Op haar blog vond ik heel wat inspiratie om een eigen persoonlijke collar te maken. Ik had haar enkele fotootjes beloofd, dus alsjeblieft hier zijn ze!
De eerste collar die ik maakte is er eentje met zwarte vilt. Ik had niet eens veel vilt nodig en met een handig patroon had ik meteen de vorm die ik nodig had uitgesneden. Het patroon vond ik hier. Daarna zocht ik wat oude cd's bij elkaar die toevallig een paarse achtergrond hadden en een witte voorgrond. Ik sneed de cd's in kleine driehoekjes en begon ze op de vilt te  kleven met sterke lijm.


De tweede collar die ik maakte nam het meeste tijd in beslag. Alles aan deze collar is met de hand genaaid, dus dat duurt wel even voor alles op zijn plaats zat. Ik nam al mijn witte kleine pareltjes bij elkaar en naaide deze aan het witte vilt. Dan naaide ik er nog eens witte kleine knoopjes tussen en sloot uiteindelijk af met een grote witte knoop in het midden. De achterkant van beide kragen maakte ik vast door elastisch touw te gebruiken.


Zo. Ik heb best genoten van de DIY en geef dan ook alle credits aan Denise. Het is soms nodig om mij uit mijn luie stoel te halen en weer eens de handen uit de mouwen te laten steken... Deze DIY is vrij makkelijk en is enorm goedkoop. Vilt, knoopjes en draad kan je probleemloos in goedkope winkels vinden zoals de Action voor een prikje. Ikzelf hoefde niets uit te geven omdat ik alles al had liggen, een grote meevaller dus!

"Kan ik jullie overtuigen om ook een collar te maken?"
© Laupropos | All rights reserved.