zaterdag 25 augustus 2012

Jemma Kidd Pro kwasten - review

Jullie konden al eerder een review lezen over mijn bestelling op Zalando. Daar kocht ik twee prachtige nieuwe kwasten van de Jemma Kidd pro collectie, een collectie waarover ik voordien eigenlijk niets vanaf wist. Na ze allebei uitgebreid getest te hebben kan ik er eindelijk een review
over schrijven. Maak kennis met deze onbekende kwasten!

Wie is Jemma Kidd?

Een beauty experte, een model, een make up artieste en een engelse gravin. Ze is de zus van het internationale supermodel Jodie Kidd. In 2003 opende Jemma haar eigen "Make-up School" in Londen wat er uiteindelijk voor zorgde dat er een lijn met een gelijkaardige naam op de markt verscheen. Sinds 2006 werd de lijn verkocht in de Engelse winkel Boots waarna Amerika, Australië, Hong Kong en Canada snel volgden. Gelukkig volgde de rest van Europa ook.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk was: "Wat kan je weinig vinden over deze kwasten, zeg." Ik ben iemand die graag vooraf wat informatie opzoekt over bepaalde producten voor ik ze uiteindelijk aankoop, wat wel normaal is denk ik. Ik wilde niet voor te grote verrassingen staan als ik uiteindelijk mijn bestelling van Zalando zou binnenkrijgen. Het Googlewerk werd snel beloond door tientallen Engelse blogs die met heel wat enthousiasme en toewijding over hun Jemma Kidd aankopen schreven of vertelden. Zelfs het bekende Pixiwoo zusje sprak met veel lof over de flat top foundation brush in 09, die ik tevens ook aangekocht heb, dus ik kon niet langer meer aarzelen. Mijn eerste internet-indruk was goed, dus hopelijk was de echte eerste indruk even goed.

Toen ik de kwasten binnenkreeg waren ze in perfecte staat. De veilige levering had hier overduidelijk een groot deel mee te maken. Ik haalde twee stevige kwasten uit hun zakje. Ik kon meteen een stevige grip houden op de kwasten en de kwaliteit ervan deed mij meteen denken aan die van MAC, waar deze kwasten zeker niet moeten voor onderdoen. De kwasten zijn basisformaat en liggen heel goed in de hand. Wat mij ook opviel is dat ze een mooi uitzicht hebben. De roze top geeft iets unieks, iets wat andere kwasten net niet hebben. De combinatie van zwart en roze is zeker een goede keuze van Jemma geweest. Ik wist meteen dat deze kwasten een stuk professioneler zouden zijn dan de kwasten die ik tot nu gewend was. Over de haartjes wrijven van deze kwasten was een hele fijne ervaring. Ze zijn stevig, zitten goed vast en zijn tegelijk ook heel erg zacht.

 Pro brush 01 -  liner

Toen ik de pro brush liner in 01 voor het eerst in handen kreeg vond ik dat er best veel haartjes op stonden. Ik heb namelijk een kleinere liner-kwast van Zoeva waarop heel wat minder haartjes staan, dus ik was meteen extra benieuwd. Omdat de meeste kwasten die ik in mijn stash heb iets kleiner zijn dan het basisformaat was het voor mij even wennen om weer met dit formaat om te gaan. Ik bleef vaak haperen aan mijn spiegel -jup, no kidding- om een lijntje met gelliner aan te brengen. Na wat oefenen kreeg ik de kwast veel beter onder de knie en kon hem uiteindelijk niet meer missen. Er zijn vrij veel haartjes, maar daarom is het lijntje niet dik, integendeel. Je kan er een prachtig dun lijntje mee zetten. Als je het lijntje dikker wilt kan je de gelliner gewoon opbouwen. (zie video onderaan) Deze liner kostte 14,95 euro.

Pro brush 09 - flat top foundation

De kwast waar ik het meest nieuwgierig naar was moet deze kwast wel zijn. Vooral omdat je deze kan vergelijken met de real techniques kwasten die de zusjes pixiwoo op youtube vaak gebruiken en waarvan ik las dat de pro blush kwast in 09 hiervan een kleinere variant zou zijn. Ik zette mijn beautyblender even aan de kant en zette deze kwast in de plaats. Deze kwast moest mijn beautyblender dus vervangen. 

De kwast gebruik je door kleine cirkelbewegingen te maken over het gezicht en de kin. Eerst verspreid je enkele druppels foundation of BB-cream en daarna kan je alles gelijk verdelen door met de kwast erover te gaan.  (Zie video onderaan) Deze kwast kan je ook probleemloos gebruiken om concealer aan te brengen op de huid. Het eindresultaat mag er zeker zijn, want de kwast zorgt voor een airbrushed en natuurlijk effect en doet het even goed, al dan niet beter, dan een beautyblender. Je zal je wel afvragen of het geen uren werk vraagt om foundation aan te brengen met cirkelbewegingen, maar geen paniek want dat is zeker niet het geval. In een vijftal minuutjes is de hele klus geklaard en ziet je make-up er heel natuurlijk uit. Geen cakey effect dus, integendeel. Sinds ik deze kwast in handen heb gekregen heeft hij een ereplaatsje in mijn vaste of dagelijkse stash gekregen. Mijn blender staat dus even op stal, maar afwisseling kan geen kwaad, niet? Ik betaalde 24,95 euro voor deze kwast.

Kwaliteit

Zoals ik eerder vermeldde zijn dit mijn eerst professionele kwasten waarvan ik hoop dat ik ze nog heel lang mag gebruiken. Vooral de stevigheid van de haartjes doet mij vermoeden dat je heel wat moet verrichten om ervoor te zorgen dat ze zullen uitvallen. De haartjes zijn flexibel, stevig en tegelijk ook zacht. Een perfecte combinatie om tot een gewenst resultaat te komen. Ook de kwaliteit van de steel is goed. Alles zit stevig in elkaar en kan een hele lange tijd meegaan. Je mag de kwaltiteit van de Jemma Kidd kwasten zeker vergelijken met dure merken zoals MAC, Urban Decay, enzovoort.Gebruik

Klik hier om een filmpje te bekijken over het gebruik van deze Jemma Kidd kwasten. Het is geen uitgebreid filmpje, maar het toont wel een duidelijk beeld over het gebruik ervan. De beelden werden versneld.

Eindoordeel

Ik ben enorm blij met deze aankoop. Deze kwasten zijn mijn eerste grote kwaliteitsvolle kwasten en ik ben zeker dat ik ze nog een hele tijd zal mogen gebruiken. Ze zorgen voor een makkelijke hantering, zorgen ervoor dat je make up goed en netjes wordt aangebracht en dat het snel kan gebeuren. Een nadeeltje is wel dat ze vrij prijzig zijn, vooral de dikkere kwasten, maar weet dat je deze kwasten maar één keertje moet aankopen. Als je ze goed verzorgt en veel liefde aan geeft kunnen ze je hele leven meegaan. Als je weet dat ik 14,95 euro betaalde voor de pro liner kwast moet je wel toegeven dat die prijs best meevalt voor zo'n kwaliteitsvolle kwast.

Een leuk weetje is dat de Jemma Kidd lijn niet enkel kwasten in het assortiment heeft, maar ook make-up. Deze make-up wordt tevens ook verkocht op de Zalando website, dus neem gerust een kijkje als je daar interesse in hebt. Jemma Kidd heeft een uitgebreide make-up lijn en heel wat kwasten waaruit je kan kiezen.

Pluspunten
  • Kwalitatief
  • Makkelijk in gebruik
  • Stevig
  • Zal een hele poos meegaan
Minpunten
  • Vrij prijzig

Zelf bestellen?

Als je zelf producten van deze make-up lijn wilt bestellen kan je dat doen op de Zalando site.
Zalando site: http://www.zalando.be/
Pro brush 01 - liner: momenteel niet in stock (€14,95)

"Kende jij deze Jemma Kidd kwasten al of had je er eerder nooit over gehoord?"

Deze vind je vast ook leuk:
© Laupropos | All rights reserved.