zaterdag 29 december 2012

Oliebrander met geurolie - Action

Wat een kaarsje of oliebrandertje al niet met de sfeer van een kamer kan doen... Zelf had ik nog geen ervaring met oliebranders, maar toen ik een exemplaar zag staan in een Action winkel lag deze al snel in mijn mandje. Ik wilde wel eens testen hoe je aan de slag moet gaan moet zo'n brandertje.


De oliebrander werd verkocht met enkele oliën in de geuren vanille, rose en lavendel voor een pietluttige prijs van 1,89 euro. Het klinkt misschien vreemd, maar ik wist dus voordien niet hoe ik de brander moest gebruiken  Even googelen hielp mij verder op weg, maar om het wat makkelijker te plaatsen ze ik hieronder een kleine gebruiksaanwijzing:

Gebruiksaanwijzing
Je doet bovenaan water in het kommetje, niet te veel en ook niet te weinig. Ik merk dat als je er te weinig in doet je te vaak moet bijvullen. Daarna doe je ongeveer 5 druppels van de olie bij het water, mengen hoeft niet echt. Een kleine tip is om met een naald een prikje te maken in de huls (plastic beschermer) zodat je het flesje kan laten druppelen. Hoe meer druppels van de olie in het water zitten, hoe intenser de geur.


De gekozen geur verspreidt zich goed en snel door de kamer, maar het water verdampt heel snel. Ik raad ook aan om de brander op een goede ondergrond te zetten en bv. niet op plastic, want anders brand het plastic kapot. Het brandertje kan enorm warm worden. Wat ook belangrijk is, en wat ik las op de gebruiksaanwijzing, is dat de olie je huid niet mag raken, dus pas heel goed op!


Ik ben zeker te vinden voor dit oliebrandertje terwijl ik er voordien niets of weinig vanaf wist. De oliën in het pakket ruiken enorm lekker en als je eens een olie niet lekker ruikt kan je eens een ander oliepakketje kiezen in de action waar je zin misschien wel bij zit. De kamer gezellig maken doet het zeker en vast! Ik = fan.

"Gebruik jij een brander, kaars of soortgelijk iets om een kamer te geuren?"
© Laupropos | All rights reserved.