maandag 10 december 2012

TAG: How much is my face worth?

Neen ik werd niet getagged, maar deze tag leek mij zo ontzettend leuk dat ik hem ook maar eens wilde gaan doen. Ik wilde namelijk achter de pijnlijke waarheid komen en de waarde van mijn 'gezichtje' berekenen. Nee... ik heb mijn gezicht niet laten schatten, maar ik heb het over de producten die ik er bijna dagelijks op smeer. Weet wel dat ik dagelijks nieuwe producten gebruik, varieer en ik ook niet dagelijks oogschaduw gebruik.Over het algemeen probeer ik het rustig aan te doen. Zogebruik ik bijna elke dag BB cream van het merk skin79 die de huid voedt en tegelijk ook egaler maakt. Toch is het met de BB cream niet mogelijk om donkere cirkels en onzuiverheden helemaal te bedekken, dus vul ik deze verder aan met foundation. Een druppel foundation onder de ogen kan wonderen doen en ik poeder het hele goedje af met een Essence fix&matte poeder.

Mascara gebruik ik dagelijks, want ik ben niet echt trots op de witte kleur van mijn wimpers. Ik varieer tussen twee mascara's, namelijk eentje van de Action en eentje van Gosh. Blushes, ik heb er veel van, gebruik ik dan weer niet dagelijks. Ook hiervan geef ik mijzelf de keuze tussen twee prachtexemplaren van Essence en Catrice die beiden LE zijn. Als highlighter gebruik ik de Catrice highlighter pen en voor mijn wenkbrauwen gebruik ik soms een Hema potlood in de lichtste kleur.

En natuurlijk is nog een belangrijke deel van het make-uppen, namelijk het afhalen ervan, ook een punt om niet te vergeten. Ik weet niet of het nodig is om deze twee erbij te zetten, maar omdat ik het goed vindt om 's avonds met een fris huidje mijn bed in te kruipen zet ik ze er maar bij. Tegelijk gebruik ik ook dagelijks mijn pincet om de nodige wilde haren weg te nemen. Mooie gevormde wenkbrauwen zorgen meteen voor een nette blik en ik moet eerlijk toegeven dat ik liever dagelijks een beetje werk eraan besteed, dan een hele ontbossing om de twee weken.

De pure waarheid
MAX mascara, action =         0,89
BB Cream, skin79=         +- 12,00
Catrice matte foundation=      6,49
Essence Fix&matte poeder =  3,99
Catrice highlighter pen=          3,79
Wenkbrauw potlood HEMA= 1,79
Essence blush brush=             2,79
Zoeva kwast (bamboe set)=    3,00
Pincet=                                 2,00
Blush Catrice=                       3,99
Blush Essence=                      3,25
Lush eau roma water=           10,95
Kruidvat make-up remover=    1,92
______________________________
Totaal                                  56,85

Langs de ene kant vind ik het eindbedrag redelijk, maar langs de andere kant gebruik ik vooral producten die budget vriendelijk zijn en zich ook binnen de perken houden. Maar ach... Ik schenk de meeste centjes aan een goede foundation/BB cream en aan een goede make-up remover, dus daar kan ik wel mee leven. Een gezond huidje is immers belangrijk!

"Neem jij deze tag ook over of heb je hem al gedaan?"
© Laupropos | All rights reserved.