zondag 3 februari 2013

Oh yeah & Oh no - Lipsticks

'Favoriete lipsticks van de maand', 'meest gedragen lipsticks van het moment', enzovoort. Het zijn allemaal titels die terugkeren, maar omdat die titels zo vaak voorkomen koos ik voor de OH YEAH en de OH NO van het moment. Deze keer een aantal goede lipsticks vs slechte lipsticks op basis van mijn eigen mening. Oh yeah...


Ik liet mij altijd vertellen dat goed begonnen half gewonnen was, dus we beginnen met de goede lipsticks. De eerste lipstick is in de kleur snow white van NYX en is een donkerrode kleur. Deze kleur is de rode kleur, die na lang zoeken en falen tussen de duizenden rode tinten, perfect bij mij past. De kleur blijft goed zitten en gaat niet bloeden. De middelste kleur is de kleur Pinkadilly circus van Catrice. Deze kleur fleurt een look meteen op, blijft goed zitten en is makkelijk in gebruik. De laatste kleur is Summer love, wederom van NYX. Een mooie budget vriendelijke lipstick die de lippen op een natuurlijke manier een tint lichter geeft. Dat is mooi meegenomen als je bezitter bent van fel gepigmenteerde lippen. Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben hou ik vooral van matte lipsticks, want deze vind ik enorm 'oh yeah'.


En dan de extreme 'oh no' waar ik veel spijt van de aankoop heb. Als eerste een donkerrode kleur uit de oude collectie van Catrice. Ik dacht dat de rode kleur goed bij mij zou passen, maar toen ik uiteindelijk thuis kwam met deze lipstick was de kleur op mijn lippen niet rood, maar donkerroze. Zeker niet wat ik wilde, dus een dikke fail. De tweede kleur is een shimmer-achtige oranje kleur van Catrice. Ja... oranje. Oranje kan best mooi zijn, maar deze past absoluut niet bij mij. Daarbij komt ook nog het feit dat er aan de lipstick een smaakje zit, dus BAH BAH! En dan de laatste, de slechtste lipstick van mijn stash, is er eentje in een nude kleurtje. Deze nude lipstick was mijn eerste nude lipstick die: slecht ruikt, slecht smaakt, meteen vervaagd, glossy aanvoelt, plakkerig is, enzovoort. Man man... wat heb ik 'n spijt van deze aankoopjes.


Als ik een lipstick aankoop is vooral het pigment een drijfveer om het product uiteindelijk te kopen. Zo zal je merken op volgende swatches dat er vrij veel kleur van de producten afkomt, wat niet meteen wil zeggen dat het product goed is. Op de bovenste rij staan de 'OH YEAH' kleuren en op de onderste rij de 'OH NO' kleuren.

Waarschijnlijk heeft iedereen wel zo'n lipstick waarvan zij denkt van: "Waarom? Wat was ik in godsnaam aan het denken?" Het is daarom goed om stil te staan bij elke aankoop en enkele delen van het product goed te bekijken zoals: het pigment, de kleur, past het bij de huid, koele/warme ondertoon, houdbaarheid op de lippen, geurtjes, smaakjes, enzovoort. En nog is het mogelijk dat als je alles getest hebt nog een negatieve ervaring kan meemaken met een product. Ach... kan gebeuren, maar het blijft toch stiekem jammer. Ik ben dus heel benieuwd welke producten jullie maar niets en heel leuk vinden.

"Welke zijn jouw OH NO en OH YEAH lipsticks?"
© Laupropos | All rights reserved.