zaterdag 21 december 2013

Essie - Encrusted Treasures 2013 collectie

Toen de foto's van de nieuwe Encrusted treasures collectie van Essie het licht zagen werden we overweldigd. Glitters, glamour en over de top zijn ze zeker, maar voor de feestdagen is dat meer dan welkom. Ik mocht twee exemplaren van de collectie testen, namelijk: 'ignite the night' en 'on a silver platter'.


De collectie omvat in totaal zes lakjes met een eigen bijzondere finish. Ik verwijs je naar google voor meer swatches. De lakjes heten: peak of chic, on a silver platter, lots of lux, ignite the night, hors d'oeuvres en heeft als topper belugaria.

Elk lakje van de collectie heeft een 3D effect. Verwacht dus geen mooi gepolijste nagels, maar nagels met wat meer 'U'. Het is mogelijk om de lakjes als finish te gebruiken, dus over een ander lakje te doen, maar dat hoeft niet. Je kan de nagellak ook afzonderlijk gebruiken als je er meerdere laagjes van aanbrengt.  

Ignite The Night
Ziveren glitters op je nagels. Het kwastje is fijn in gebruik en de substantie van de nagellak zorg ervoor dat je de glitters makkelijk kunt opbouwen. Het lukte mij wel niet om in één laagje een mooi effect te verkrijgen, maar in twee laagjes ziet het er meer dan goed uit. De nodige kerst bling bling is verzekerd.

1 laag
2 lagen
On a silver platter
In het potje zag deze kleur er ontzettend mooi uit. Goud met een hint van blauw. Ik stond al te popelen om deze te swatchen, maar toen deze uiteindelijk op mijn nagels was begon ik te twijfelen. Het is een bijzondere combinatie, dat goud met blauw, waardoor ik er aan moet wennen. Net zoals bij het vorige lakje is één laag niet voldoende, maar twee lagen perfect. Je kan bij het tweede laagje mijn nagels er nog een beetje door zien, maar dat stoorde mij op dat moment niet. Blijkbaar is drie laagjes nog perfecter. 

1 laag

2 lagen

Zelf ben ik wel enthousiast over de lakjes, al is het even wennen aan de bijzondere kleurcombinatie. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak. Stel je voor dat je kerstoutfit net blauw en goud is, dan is dat net mooi meegenomen.

Encrusted treasures 2013 - € 10,99 per stuk Di
Product(en) te koop bij Di Beauty & Care
© Laupropos | All rights reserved.