woensdag 2 april 2014

Banners van toen

Drie jaartjes zweeft deze blog al rond op het internet. Heel wat van die jaren kenden verandering, zoals die van de banners. Van in het begin vind ik banners op de site heel belangrijk en heb ik ze vaak gewisseld. Ik heb ze altijd bewaard, want het is fijn om af en toe achterom te kijken. Misschien kennen enkele onder mijn bezoekers de banners nog?


De eerste banner die op mijn blog verscheen nadat ik beter was geworden in het aanpassen van de blogger instellingen. Een heel karwei. Ik heb ook nog een foto toen ik deze tekening aan het maken was, zie flog 1. Mijn site zag er toen enorm popperig uit en allesbehalve professioneel, maar dat hoefde toen nog niet. De kleuren van die tijd waren: lila, bruin en grijs.


Een aangepaste en verbeterde versie van de eerste banner, maar nog steeds met een poppemieke. Ik probeerde hier wat meer na te denken over een logo en wist al meer over lettertypes. De hoofdkleuren van die tijd waren poederroze en bruin. 


Vanaf dit logo vallen de getekende meisjes af. Hier was mijn lay-out spierwit met roze en bruin.  Over het logo dacht ik wel heel goed na, maar helemaal fan was ik er niet van. Ik miste een beetje de opgetutte details die ik voordien had. Te strak was niet voor mij weggelegd, dus hield ik deze niet heel lang.


Vorig jaar deze tijd was dit mijn lay-out. Bruin en bordeaux, poederroze-meisjesachtig, beplakt met parfumflesjes en (alweer) net professioneel. Alles deed ik nog met een blogger lay-out, omdat dat gewoon het makkelijkste was.


En dan zijn we gekomen tot bij vandaag. Een strakke, maar nog steeds poederkleurige lay-out met bloemetjes (onderaan). Ik zou het niet beter kunnen wensen. Deze lay-out is er (volgens mij?) deze zomer gekomen en staat al een half jaartje online. Ik ontwierp intussen ook een logo dat nu als banner dient. Ook deze lay-out is volledig met blogger gemaakt, maar dan wel met heel wat achterpoortjes. Daar mijn vriend programmeur is kan hij goed overweg met html en was dit voor hem eenvoudig. Na 2 weken beslissen wat er allemaal op moest kon ik het resultaat aan jullie tonen.

Tijd veranderd een heleboel en ik merk dat bij andere blogs hetzelfde gebeurt. Het is nu eenmaal zo dat je niet de oude mag blijven en je steeds moet blijven groeien. Niet alleen in artikels, maar ook in de lay-out, foto's... Mogelijk veranderd deze lay-out nog, wie weet!

Natuurlijk hou ik graag wat plaats over voor feedback. Wat zou er volgens jullie moeten veranderen aan de site qua lay-out? Wat missen jullie? Wat staat er verkeerd?
© Laupropos | All rights reserved.