woensdag 23 april 2014

Physicians formula - Nude palet & Nude eyes

Kennen jullie gastblogster Nikita al?
Zoals jullie al eerder konden zien kan je bij de Lookiss store van Di het make-upmerk Physicians Formula vinden. Ik hoorde van webmiss Laurence dat dit een goed merk zou zijn met goede reviews vanuit Amerika. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik nam een set van drie liners mee en een nude oogschaduwpaletje.


De eyeliners zaten samen in een setje genaamd nude eyes. Ze vormen dan ook een perfecte aanvulling op het nude oogschaduwpalet wat ik gekocht heb. Swatches spreken voor zich. Ze zien er goed uit en als je ze van dichtbij zou zien, zou je er ook vaag wat shimmer inzien. Vandaar dat de liners ook shimmer strips heten, maar ik vind het zo miniem terug. Ook op mijn ogen dat het voor mij vrij standaard eyeliners zijn.


Qua houdbaarheid doen ze goed hun werk, als ik ze op mijn hand teken en ze dan even laat drogen zijn ze nadien niet weg te krijgen. Met een beetje water zijn ze wel vlot af te krijgen, maar ze zijn dan ook niet waterproof. Ze brengen zeer makkelijk en romig aan, wat altijd fijn is !


Het leuke nude oogschaduwpalet kon ik niet laten staan, prachtige nude kleuren, daar hou ik sowieso al van en dan nog zo eens een leuk doosje. Die moest mee! Het doosje sluit met een magneet en is gemaakt uit plastiek langs de binnenkant. De buitenkant bestaat eerder uit hard karton. Het voel een klein beetje goedkoop aan. Bijgevoegd zit ook een penseel, maar eentje wat ik niet snel zal gebruiken, want hij voelt stug aan.


Op bovenstaande foto vind je swatches van de eerste vier kleuren, onder vind je swatches van de laatste vijf kleuren. Aan pigmentatie geen gebrek ! De kleuren zien er fantastisch uit. Het enige nadeel is dat sommige strookjes kleiner zijn dan andere. Mooi om naar te kijken, maar niet altijd handig met je oogschaduwpenseel, want je moet een beetje oppassen dat je niet per ongeluk twee kleuren tegelijk opdoet. 


Het fijne vond ik bij het opbrengen dat er geen fallout was. Op de ogen moet je de intensiteit een beetje meer opbouwen, maar dat is makkelijk te doen. De kleuren blenden ook makkelijk en zien er gewoon mooi uit. Het is een ideaal palet voor rustige looks overdag, hoewel je er ook intensievere looks mee kunt maken voor 's avonds. 
Ik heb een rustige ooglook gemaakt waarbij ik de donkere bruintint in mijn buitenste ooghoek heb gedaan en dan gecombineerd met een lichtere bruintint. Ik heb ook het donkerbruin oogpotlood gebruikt. Sneak peek: Hier draag ik ook de foundation Time Balm van The Balm, daar mag je binnenkort ook een review van verwachten. 


Ik ben vrij tevreden van dit merk, zeker de oogpotloden vallen goed mee en bij het oogschaduwpalet is er geen fallout. Wel moet je de kleuren iets intensiever opbouwen. Maar ze creƫren wel een ideale nude ooglook en daar ben ik natuurlijk blij mee !

Physicians formula eyeliners (3 stuks) - 16,99 Euro (Lookiss)
Physicians formula nude palet - 15,90 Euro (Lookiss)

Kenden jullie dit merk al ?
© Laupropos | All rights reserved.