woensdag 7 mei 2014

Vogeltje gij zijt gevangen, om mijn nekje zult gij hangen

Als ik een ketting, oorbel of armband wil uitkiezen heb ik meteen een mooi overzicht over mijn hele collectie. Alles hangt netjes naast elkaar, waardoor het mij opviel dat ik best veel juwelen heb met vogels/uiltjes.


Eerst een paar oorringen die ik natuurlijk niet om mijn nekje kan hangen, maar wel aan mijn oren. Deze kan je niet vinden in de winkel, want deze kocht ik van een collega die in haar vrije tijd juwelen maakt. Een uniek paar oorringen waar ik onzettend blij mee ben. Het blauw bij de uiltjes vind ik zo schattig staan.


Een fijne ketting die ik ooit kocht tijdens een uitje naar Maastricht. Volgens mij legde ik een kleine drie euro voor de ketting neer, maar oh boy heb ik deze al veel gedragen. Ik vind de zwaluw prachtig. Daarbij is hij ook klein, fijn en maken de parels het extra bijzonder. In het echt vind ik zwaluwen ook prachtige dieren.


Om af te sluiten twee kettingen met een uil. De eerste is fijn, lang en heeft een gouden kleur. Dit was mijn eerste uiltjesketting ooit, dus hij zit al een hele tijd in mijn collectie. Nu draag ik hem niet zo vaak meer, maar ik kijk er wel met plezier op terug. De grote uiltjesketting in een bronzen kleur a la ebay doet al een tijdje de ronde. Deze kocht ik voor een zeven tal euro in ZEB. Ook veel gedragen, maar momenteel vind ik hem er een beetje te jong uitzien. Toch kan ik hem niet wegdoen omdat er leuke herinneringen aan vast zitten.


Een kleine kijk in mijn juwelen collectie. Deze vogeltjes zullen nog een tijdje gevangen blijven, als je't mij vraagt! Uiltjes zijn al een hele tijd in, dus ik ben erdoor gegrepen geweest, jullie ook?

Welke diertjes vinden jullie leuk om te dragen als juweel?
© Laupropos | All rights reserved.