maandag 16 juni 2014

Beauty geboden: U zult dagelijks degelijk de deur uitgaan!

We moeten dagelijks degelijk de deur uitgaan, dat vertelden alle vrouwen uit mijn familie mij. Mooi zijn is: pijn lijden en koud hebben, dat is ook zo, maar ze hadden het nooit over de dingen die van vrouwen verwacht worden en het (denk)werk dat we ervoor moeten verrichten. We mogen niets vergeten... geen enkel beauty gebod.


U zult uw kwasten regelmatig wassen
Vanaf het moment dat de kwasten vuil beginnen te worden is het tijd om ze een sopbeurt te geven. Eigenlijk is het goed om kwasten om de twee weken te wassen. Daarvoor zijn kwasten met dierlijk haar het sterkst. Als je niet weet hoe je eraan moet beginnen, of gewoon een boost moet krijgen, kijk dan naar onderstaand filmpje over hoe je kwasten moet wassen.


U zult uw producten die vervallen zijn op tijd weggooien
Op elk make-up- of verzorgingsproduct staat een houdbaarheidsdatum. Ik merk dat vele vrouwen stashfilmpjes maken, ook ik ben schuldig, met make-up die ze jarenlang hebben opgebouwd. Hoe kan je anders een stash verkrijgen als je alles op tijd weg moet gooien? Blushes en oogschaduw blijven toch eeuwig goed? Op de potjes staan de maanden te lezen dat het product goed blijft. Dit aantal maanden geldt vanaf het moment dat het potje open gaat. Je moet wel weten, dat als de make-up er oud begint uit te zien of gek begint te ruiken, het over datum is. Ook al kom je nog niet aan het aantal maanden. Oude make-up kan infecties en irritaties veroorzaken.

U zult geen lippenstift op uw tanden hebben
Zelfs de beste make-up addicts hebben dit nog voor. Laatst nog zat er op een hele goede vriendin, die heel veel van make-up afweet, een dure M.A.C. lipstick op haar tanden. Ze hield blijkbaar zoveel van het product dat ze het overal wilde hebben. Dit kan makkelijk opgelost worden door je vinger in je mond te steken en het al zuigend terug naar buiten te trekken.


U zult geen make-up delen met anderen
Kleine kraaloogjes kijken mij aan terwijl ik mijn make-up kast opentrek. "Zou je me eens willen schminken?", vroeg ze. Tuurlijk kan ik geen neen zeggen tegen een goede vriendin en daarbij, ik schmink graag mensen. Toch heb ik geen extra kwastenset of make-up die ik enkel op andere mensen gebruik, dan maar met mijn spullen, terwijl het absoluut niet hygiënisch is.

U zult niet op je lippen bijten
Als de lippen droog zijn, zal de huid vaak barsten waardoor er losse velletjes ontstaan. Het wordt daardoor moeilijker om lippen mooi op te maken en het wordt nog moeilijker om niet te beginnen bijten. Hoe vaker je aan de lippen likt en bijt, hoe meer ze zullen barsten en nog meer zullen uitdrogen. Een lippenbalsem erbij halen om te gebruiken als je een lik- of bijtopstoot krijgt is een goede keuze.

U zult uw uitgroei op tijd kleuren
Zelf heb ik er geen last van, maar ik kan vreemd opkijken als ik een serieuze uitgroei zie bij andere mensen.

U zult uw make-up er dagelijks afhalen
Deze moest er gewoon bijstaan. Als je make-up er niet dagelijks afhaalt kunnen poriën verstopt raken, kunnen wimpers afbreken en kan er product in je ogen terecht komen. Het is niet erg als je na een avond uitgaan het er niet afhaalt, maar als dat elk weekend gebeurd moet je er iets aan doen. Herstel de schade achteraf met een diepreinigende cleansing.


U zult uw blonde wimpers helemaal zwart inkleuren
Een grote fout die ik in het begin van mijn make-up carriere maakte is dat ik mijn wimpers niet helemaal zwart maakte. Nu nog ontsnappen er wimpers aan mijn geboen tot aan de wortel, maar dan kleur ik ze verder in met eyeliner. Half zwarte wimpers (lees: ombré wimpers) zijn nog niet in de mode geweest.

Welk gebod hou jij in ere?
© Laupropos | All rights reserved.