woensdag 18 juni 2014

Shoppingtips @Genk

Wie eens in Limburg komt moet zeker Genk bezoeken, een geduchte concurrent voor Hasselt met hun winkeltjes en gezellige sfeer. Nu ga ik je een beetje 'rondleiden' in deze stad zodat je weet wat je kan verwachten als je op bezoek komt.

Eten en drinken
Je vindt tal van mogelijkheden in Genk. Shopping 3 bevat bijvoorbeeld een pizzeria en een aantal brasseries waar ze lekker eten serveren. In shopping 1 vind je een juicebox, daar ga ik altijd langs als ik in Genk ben. lekkere smoothies of een yoghurtijsje Heerlijk ! Voor mensen bij wie het allemaal wat sneller mag geen, je vindt er ook een quick en lunchgarden. Buiten de shopping heb je er ook een heerlijke soepbar. Toen ik stage deed in Genk ging ik er regelmatig soep halen, lekkere verse soep met brood en een appel erbij ! Deze soepbar heet soepaffaires en ligt op de winterslagstraat.

Winkelen
De winkels van Genk zijn onderverdeeld in shopping. Zo heb je Shopping 1, 2 en 3. Shopping 1 is pas vernieuwd en dus heel erg uitgebreid. Shopping 2 en 3 zijn kleinere shoppings waar je niet zoveel ziet, maar die ook wel leuk zijn om te bezoeken. Zoals ik al zei is shopping 1 pas vernieuwd en hij is GROOT geworden, maar echt belachelijk groot. De meeste winkelpanden zijn nog niet ingevuld en er hangen nu posters op (3D posters, die mij persoonlijk een beetje ziek maken als ik ernaar kijk) die een idee geven van de winkels die er gaan komen. Ik zal de iets bekendere winkels voor jullie opsommen zodat jullie een idee hebben van wat er zich  bevindt, maar dat is dus een beetje vanalles. Zo vind je er een Bart Smit, Desigual, Hunkemöller, MS mode, Oil en Vinegar, Planet parfum, Rituals, Twice as Nice en Yves Rocher. Dan heb ik het nog niet gehad over de winkels aan het stadsplein in Genk. Daar vind je C&A, Coolcat, H&M, Hema, JBC, Kruidvat, Ici Paris XL, L&L, Veritas, Zara, etc....

Zoals je ziet echt MEER dan winkels genoeg, als je een hele dag in Genk bent gaan shoppen denk ik wel dat je portemonnee en je voeten het zullen voelen ! Voor meer informatie over welke winkels en waar je best kan parkeren kijk je best op de sites:
http://www.shopping1.be/Default.aspx
http://www.shopping3genk.be/
http://www.hetstadsplein.be/Default.aspx

Meer steden:
Kortrijk
Genk

Vind jij Kortrijk nog steeds beter dan Genk? *Edit door laurence
© Laupropos | All rights reserved.