woensdag 9 juli 2014

Fashionista Special | Make-up by Nikkietutorials

Ik ben al jaren trouwe volgster van Nikkietutorials. Laat ons zeggen dat zij mij deels heeft geholpen om aan make-up te beginnen, dus leek het mij maar evident om haar te steunen en haar boekje in samenwerking met Fashionista te kopen. Eerst ging ik er niet naar op zoek, want ik had het gevoel dat we in Belgiƫ daar toch geen kans gingen voor krijgen, maar mis poes, want ze worden in alle supermarkten verkocht.


De lay-out van het boekje laat meteen weten dat het om Nikkie gaat. Bij het eerste bladeren zie je heel wat leuke foto's met een korte tekst erbij. Ook leuk is dat Masha en Serena hun blogs ook konden promoten in het boekje, dus de nieuwsgierigheid werd meteen al aangewakkerd. 


De inhoud van het boekje is heel simpel: alles wat je moet weten om goed in make-up te kunnen worden. Zo zijn er onderwerpen als: basis, tools, huid, shaping, ogen en lippen. Deze onderwerpen worden nog eens onderverdeeld in subgroepen zodat je specifiekere uitleg krijgt. Zo behandelt het onderwerp 'concealer' zowel puistjes, oneffenheden als wangen en kringen. Het boek varieert in foto's van modellen, maar geeft ook detail tekeningen om bijvoorbeeld te tonen welk type welke blush kan dragen. 


Het boekje begint met Nikkie in nummers, daar kan je lezen hoeveel bezoekers ze heeft op haar blog/youtube kanaal, hoeveel lipsticks ze heeft (spoiler alert: ze heeft er veel) of hoeveel coverfoto's ze moesten nemen om uiteindelijk tot de kus te komen. Dat geeft de boel wel een persoonlijke toets en laat Fashionista je binnen kijken achter de schermen van het gebeuren.

Tegelijk worden er twee bekende gezichten bij gehaald. Die van masha (beautygloss) en serena (beautylab). Dat vond ik op zich wel een leuk extraatje, dus ging ik het meteen lezen. Mijn leessmaak kon het alvast niet bekoren. Het was ietwat kinds geschreven, want ik kreeg te lezen over hoe Masha zich vergaapte aan al die mooie kleding en ze er het perfecte jurkje uit pikt. Ook de duffe tips zoals breng altijd eerst primer aan op je gezicht en op je oogleden, dan blijft je make-up gewoon zitten als je gaat zweten. Veel mensen weten dat nog niet, denk ik. Inderdaad Masha, dat denk jij. Ietwat in mijn gat gebeten ging ik verder in het boekje en de brand werd snel geblust door de volgende bladzijden. Het deeltje van Serena was iets beter, maar echt goede tips bleven uit. Toch bleef ik steeds in het achterhoofd houden dat dit boekje geschreven werd voor 16-jarige tieners. Misschien ben ik intussen te bejaard geworden voor meisjesachtige column's.


En dan nu, de echte reden waarom ik het boek kocht: de inhoud en onderwerpen waarover ik het eerder had. Elk onderwerp wordt duidelijk bekeken vanuit de ogen van een beginner. Toch kunnen ook personen die al een hele tijd in het make-up wereldje zitten eruit leren. Ik merk wel dat heel wat tips&tricks rechtstreeks uit de filmpjes van Nikkie komen (ik zei toch dat ik fan was...), maar dan gebundeld in een boekje. Ook de how-to's zijn een greep uit de filmpjes van Nikkie. Persoonlijk mochten ze van mij wel een linkje naar de film geplaatst hebben. Dat kon nog een duidelijker beeld geschept hebben en kreeg Nikkietutorials er intussen nog wat views bij.
Het boekje leest luchtig en snel en kan er telkens bij gehaald worden bij problemen tijdens het aanbrengen van make-up. Ik ben ook een stuk wijzer geworden over hoe de vorm van mijn gezicht is en hoe ik dan bepaalde producten moet aanbrengen. Eigenlijk staat alles stap voor stap nog eens uitgelegd over wat waar moet komen en met welk product je dat het best doet. Dit boekje heeft voor ieder type wel iets klaar en daarom vind ik het net zo leerrijk. In totaal zijn er 89 bladzijden waar hier en daar wat reclame staat. Toch is de reclame heel schaars gebleven. Het boekje is de hele maand te koop in alle supermarkten, dus als je hem ziet dan mag je dat zeker doen. Ik ben alvast blij met de aankoop. 

Fashionista special make-up by nikkietutorials | Delhaize, carrefour .... - €4,95

Kende jij Nikkietutorials al?
© Laupropos | All rights reserved.