Weet je dat naaispullen vroeger in houten naaikoffers opgeborgen bleven? Als grote vintage lover wilde ik mijn nagellakjes een nieuwe (oude) thuis geven, net zoals mijn make-up stash in een a la cloche kast gestopt werd. Natuurlijk kon het niet dezelfde zijn, want die kast is zo uniek dat ik er geen tweede van vond. Om een lang verhaal kort te maken: via mijn tante kwam ik aan een oude naaikoffer en kon ik lekker mijn gang gaan.
Misschien dat mijn horder roots toch meer naar boven komen dan eerder gedacht. Mijn opa was een vaste rommelmarkt bezoeker en nu kan je dat terugvinden in de huizen van zijn kinderen en kleinkinderen. Ikzelf doe ook niks liever dan tweedehandswinkeltjes afwandelen of oude spulletjes bekijken bij familieleden. Af en toe, na lief zeuren, krijg ik iets mee naar huis. Deze keer was dat een naaikoffer, een schoenmal (mijn opa was ook schoenenmaker) en een kandelaar.

De nagellakjes pasten er perfect in. Het nadeel was dat ik van bovenaf niet meer kon zien welke kleur de lakken hadden, dus loste ik dat simpel op. Ik had nog wat etiketten liggen uit de Action, deed er swatches nagellak op en perforeerde deze. Ik kon de swatches daarna makkelijk op het deksel kleven.
Een op het eerste zicht zeer bescheiden collectie, maar dit zijn niet mijn enige lakjes. Mijn speciale effecten lakjes bewaar ik nog steeds op de oude manier, zoals je in het a la cloche artikel kon zien. Naar mijn mening ziet het er netjes en overzichtelijk uit en zie je in één oogopslag waar welk lakje staat. Op kleur en merk heb ik niet gelet, want deze staan door elkaar.

Mijn verzorgingsspulletjes voor de nagels houd ik in het andere vak. Daar kan je een faby drop & dry coat, OPI mini treats en een correcter pen terugvinden. Nail-art spullen zitten helemaal onderaan.Zeer blij ben ik met deze manier van opbergen. Het geeft niet alleen netheid, maar ook karakter aan het geheel. Ook was dit een zeer goedkope oplossing, daar ik de koffer kreeg, maar ook in kringloopwinkels kan je deze nog vinden. Daar doen ze deze spullen voor een prikje weg, mocht je dit leuk vinden.

Hoe berg jij je nagellak op?