Hoe oneerlijk is het als je heerlijk ligt te dutten en wakker wordt met negen muggenbulten op je arm. Grote kans dat de muggen kozen voor je arm omdat je ofwel enkel met je arm bloot lag, ofwel een gloednieuwe lekkernij bent. Overweldigd door verschrikkelijke jeuk mag iedereen in dezelfde kamer eraan geloven. Het wordt een heuse muggenjacht met een ouderwetse sloef die voor een groot deel kon vermeden worden, want er bestaan veel tips om muggen te bestrijden. Intussen deel ik mijn methodes:

Induffelen
Het lijkt voor de hand liggend, maar als je lange mouwen of broekspijpen draagt hebben muggen minder kans om je op verschillende plekjes te steken. Alles wat goed afgedekt is, is immers moeilijk bereikbaar.

Ook muggen kunnen ruiken
Zoete- en bloemerige geuren trekken muggen aan. Natuurlijk is het moeilijk om af te kicken van zoete douchegels en overheerlijke parfums, maar deze spelen soms in het nadeel. Ook zoetigheden zorgen voor extra zoet bloed en helaas zijn er ook snoepers onder de muggen. Tegelijk zorgt de eigen lichaamsgeur (die niemand kan ruiken, no worries) of muggen van je houden of niet.


Muggengaas & verluchten
Als ik logeer bij mijn vriendje word ik het meest geprikt. Het huis ligt naast een bos met hier en daar stilstaand water. In de kamer zit een VELUX raam en na wat opzoekingswerk zag ik dat de webshop van VELUX muggengaas verkoopt. Dagelijks gaat het raam open en dicht om te verluchten, maar intussen komt er heel wat ongedierte naar binnen. Muggengaas is een eenvoudige oplossing die heel wat trammelant vermijdt.

Blaas muggen weg
Muggen vinden het absoluut niet fijn om in een winderige omgeving te zitten. Het is niet heel gezond, maar de ventilator naast het bed zetten en op je laten blazen zorgt ervoor dat muggen niet steken.

Mochten deze tips niet helpen, kan je ook opteren voor insectwerende DEET middelen. Alvast veel succes!

Wat is jouw grote anti-muggen tip?