Officieel is het nog zomer, dus dan profiteren we daar nog van om last minute nog een zomercollectie voor te stellen. Toeval dat de kleurtjes die ik toegestuurd kreeg heel herfstig zijn. De eerste kennismaking met het merk Pupa via de Viva Carioca-collectie werd gezet.
De verpakking ziet er zo feestelijk en vrolijk uit. Eerste gevoel dat ik kreeg is dat deze collectie nog een beetje in de voetbalsfeer zit omdat het wereldkampioenschap in Brazilië plaatsvond. Geïnspireerd op de tradities, coctailkleuren uit Rio, tropisch fruit en de 'stranden met 1000 kleuren" werd Viva Carioca gecreëerd. Toch ligt Carioca in het buurland Bolivia en niet in Brazilië. Ha! De collectie bestaat uit vijf nieuwe producten: Duo oogschaduw, long lasting eyeliner, chubby gloss, like a doll luminys blush en lasting color gel duo.

Lasting color gel duo
De collectie telt vier duo's van nagellakken. Door een mix van speciale polymeren beloven ze langdurend super glanzend te zijn. Plastificerende bestanddelen zorgen voor een volumineus en een glad effect. Elk duo bevat twee verschillende afwerkingen die elkaar goed matchen. Zo kan de metaalkleurige nagellak bijvoorbeeld op de voeten en de glossy nagellak op de nagels en omgekeerd. Onderstaande swatches beamen dat de nagellak heel wat pigment bevat. Na twee laagjes had ik al het effect bekomen dat ik wilde. De nagellak bleef bij mij ongeveer twee tot drie daagjes zitten, wat naar mijn mening goed is. Vooral de gele lak kon mij bekoren en gebruikte ik de laatste tijd vooral om nail-arts te maken. Ook het borsteltje vind ik fijn, omdat het langs een kant platter afgewerkt is. Dat lakt een stukje makkelijker.


 Viva Carioca vamp! Duo eyeshadow
De duo oogschaduw laat zich makkelijk mengen waarbij verschillende dekkingsniveaus kunnen gemaakt zijn. De hoge concentratie pigmenten zorgt voor levendige make-up. In de collectie zitten vier verschillende afwerkingen met een matte en gesatineerde finish. Het doosje, dat gouden details met felroze letters heeft, ziet er super chique uit.Wat een pigment! Met een klein veegje komt je al een heel eind ver. Dit moet wel het leukste item zijn die ik heb ontvangen. Stiekem was ik ook wel blij met de kleuren, omdat ik deze kan gebruiken voor een naturelle look en ze kan combineren met mijn M.A.C. paintpot in Perky. Het resultaat moet subliem zijn. Intussen zijn deze oogschaduw heel zacht en makkelijk te blenden, maar doordat hij zo zacht is, is er wel fallout. In een oogopslag en zonder te veel moeite heb je een leuke look gemaakt. Zo gebruikte ik de oranje kleur op het ooglid en de bruine kleur onder het oog en in de oogplooi. Afwerken deed ik met een zwarte oogschaduw als eyeliner en zwarte/blauwe mascara. De oogschaduw heeft inderdaad twee verschillende finishes. Zo is de bruine eerder mat en bevat de oranje kleine glitters.Vamp! Duo oogschaduw - € 16,10
Long lasting eyeliner - € 15,00
Chubby gloss - € 15,00
Like a doll luminys blush - €23,00
Color gel duo - €10,65

Viva Carioca is nog steeds te verkrijgen in de Pupa verkooppunten. Bovenstaande prijzen zijn per stuk.

Houd jij van felle kleurtjes als make-up en op de nagels?