zondag 21 september 2014

Tips | Donkere dagen huid & make-up

21 September is het officieel herfst. Dat wil zeggen: Daag warme dagen en hallo koude en regen. De herfst heeft zeker en vast ook leuke kanten. Zo wordt het bos kleurrijk en kan je eindelijk weer tamme kastanjes eten. Elke vernieuwing brengt verandering met zich mee, dus ook bij de verzorging.


 Het is bewolkter dan in de zomer, maar toch komt tot 80% van het UV-licht door het wolkendek heen. Het is niet slecht om de schaduw op te zoeken of een dagcrème met SPF te gebruiken.
Vochtinbrengende crème is nooit overbodig en zorgt voor een goede doorbloeding.
Nu het kouder wordt, en ook de lippen droger worden, is het aangeraden om niet te likken. Dit droogt de lippen uit omdat speeksel enzymen bevat die het vocht afbreken. Steek een klein potje sheaboter in je handtas en gebruik dat meerdere malen per dag.
Mocht je al lang met het idee lopen om je haar de kleuren kan je dat bij een seizoenswisseling doen. Voor de herfst- of winterperiode kan je een donkerder kleurtje nemen of lekker voor oranje of rood haar gaan.
Je vindt paardenkastanje in crèmes, tabletten en capsules in reformwinkels en apotheken. De zaden werden lang gebruikt als behandeling tegen spataderen en aambeien. Het vermindert ook cellulitis doordat het de haarvaatjes onder de huid aanspant.
Scrub regelmatig, maar behandel voorzichtig. Je huid moet zich nog aanpassen aan het veranderde weer. Doe altijd een zachte peeling en zoek naar een product met ronde korreltjes die niet op de huid krassen. Maximaal twee minuten zacht wrijven met ronddraaiende bewegingen verwijderd dode huid en bevordert de aanmaak van nieuwe cellen.
Breng eenmaal per week een honingmasker op het gezicht en laat dit 30 minuten zitten. Het voedt de huid en houdt het zacht en soepel. Spoel af met warm water en daarna plens je nog wat koud water in je gezicht om de poriën te sluiten.
Als je lichaam een beetje mollig is, pas dan op met laagjes. De combinatie met patronen en stoffen maken je snel korter en ronder.
 Nu het weer verandert is het niet slecht om de kledingskast uit te zoeken. Oude kleding of kleding die je niet draagt kan weg en kan vervangen worden door nieuwe. Nieuwigheden hoeven niet, want extra ademruimte kan nooit kwaad.
 Bodylotions vervang je nu door bodybutters voor extra hydratatie.


Heb jij beauty-, fashion-, verzorgings- ... tips om de herfst door te komen?
© Laupropos | All rights reserved.