maandag 13 oktober 2014

Get unready | Tips bij reinigen & hydrateren

Net als make-up aanbrengen, is make-up afdoen even belangrijk. Een gezonde en gereinigde huid is essentieel en daarbij geen stappen overslaan is de boodschap. Zelf geef ik graag iets meer uit aan het reinigen en hydrateren van de huid. Wetende dat de huid het grootste orgaan is van de mens, maar zo teer is, begrijp je dat vast wel.Dagelijks de huid wassen met een lichte zeep is nodig. Het liefst mag de zeep geen geur bevatten, want deze durft de huid uitdrogen. Voor het wassen kan je reinigen met een demak-up product. Zelf gebruik ik graag een oogmake-up remover met een olie erin. Deze schud ik dan waarna ik het product kan gebruiken. Boen niet, maar laat het product even rusten in een watje op de ogen. Het boenen kan rimpeltjes creëren, dus wees voorzichtig. Na een minuutje rusten kan je het vuil voorzichtig wegvagen. Daarna ga ik altijd aan de slag met een cleanser. Zelf vind ik eau roma water, speciaal voor droge huidjes, van Lush heerlijk. Daarmee reinig ik het gezicht en ga ik nog eens over de oogleden om de laatste restjes weg te krijgen.

TIP: heb je last van mee-eters, dan heb je verstopte poriën. Lagen make-up aanbrengen helpt het probleem niet, maar maakt het erger. Laat je huid ademen door een dagje geen make-up aan te brengen en scrub het gezicht met een speciale scrub voor gezicht. 


Enkel als de huid volledig gereinigd is kan je pas beginnen met hydrateren. Een zuivere huid neemt stoffen makkelijker op. Het is goed om een product te gebruiken dat goed bij je huidtype past en aan te passen volgens de situatle. Zo kan een vette huid tijdens de winter toch droog aanvoelen, dus dan heb je exta voeding nodig. Wil je weten welk huidtype je hebt, kan je deze test doen.


Zijn er producten die je aanraadt? Deel deze, a.u.b.!
© Laupropos | All rights reserved.