Bezoekers die deze site al langer volgen weten dat ik er naar uitkijk om op reis te gaan. Zeer open, want 'op reis gaan' kan naar alles en altijd. Kleine discussies ontstonden al tussen mijn vriend en mij over het hoe, waar en wanneer. Intussen zijn we er nog steeds niet uit gekomen, want sommige dingen zijn gewoon onoplosbaar. Ik moest aan de alarmbel trekken.


Op een gegeven moment stapte ik een reisbureau binnen en vroeg folders. "Naar waar?", vroeg de vriendelijke verkoopster, "overal". Zowel boekjes over vliegreizen, fietsvakanties als cruises lagen nog diezelfde avond op tafel. Voor het slapen gaan werd duidelijk dat het noppes zou zijn, omdat het 'huisje, boompje, beestje'-gevoel toch belangrijker leek. Als reviewer moest toch even het fenomeen rond de kibbelende koppeltjes opzoeken en hun zoektocht naar de perfecte reisjes uitpluizen. Vooral de site GoEuro.be toonde aan in hun polls wat ik zocht.

Enkele weetjes over Europese koppels over het kiezen van reisjes: 
In België neemt de man vaker de beslissing over vakanties. Bij de Noorderburen (Nederland) gaat het helemaal anders en beslissen de koppels vooral samen. In Spanje beslissen vrouwen -niet voor niets Spaanse furies- en in Frankrijk dan weer de mannen of de vrouwen, zolang ze het niet samen beslissen.
Discussies gaan vooral over iets vergeten van huis, de juiste richting vinden (blijkbaar is dat in België het grootste discussiepunt), het eten, de kinderen, het geld dat we mogen uitgeven en het werken tijdens de vakantie (wat in Zwitserland een enorm groot probleem is).


Het platform GeEuro gaf ook over hoe je een reis kunt plannen of boeken in het Verenighd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, België, Nederland en Luxemburg. Bekende namen zoals Brussels City Shuttle, Eurolines, Eurostar, Thalys, NMBS en NS Highspeed komen terug, dus zeker nog iets om op terug te komen voor als het zover is. Alvast duimen!

De voor de hand liggende vraag: "Wie kiest in jouw gezin de reisbestemming?"