Een cadeau wordt nog leuker als je er een leuk lintje omdoet. Toevallig kwam ik bij de HEMA ouderwets bruin inpakpapier tegen en er ging al snel een lampje boven mijn hoofd branden. Met het papier kon ik zoveel toffe dingen doen, zoals cadeautjes leuk inpakken.
De cadeautjes die ik kocht zijn voor een pas beginnende make-up addict, dus ik besloot wat toffe voorstellen te doen van Essence. Met geluk zag ik dat mijn buurtdorp een dubbel Essence en dubbel Catrice schap had, waardoor ik snel een cadeautje had. 


Het doosje inpakken was het makkelijkst, want daar kon ik de ouderwetse methode voor gebruiken. Toch is enkel het papiertje saai, dus nam ik mijn kantdoos erbij. Al het kant wat je in dit artikel ziet, is afkomstig uit de Action. Heel veel kostte het niet, maar het resultaat is zeer lieflijk. Intussen nam ik de dubbelzijdige tape er ook bij, omdat deze makkelijk in gebruik is en het geheel subtiel laat plakken.

Voor het ronde doosje is inpakken zoals hierboven wat moeilijker, omdat het geen rechte hoeken heeft. Ik maakte er een 'snoepjesmethode' van en maakte enkele plooien zodat ik wist waar de tape moest komen. Ik plakte de tapestukken aan elkaar en voila. De uiteinden knipte ik met een kartelschaar en ik deed er nog een kanten lintje rond. Het briefje met hart maakte ik door een rondje te knippen met de kartelschaar en met een hartjesstempel van de HEMA. Het penseel pakte ik in zoals de doos en hetzelfde kanten lintje gebruikte ik in de lengte.


De drie kleine pakjes zijn niet heel handig om te dragen, dus maakte ik er nog een grote zak bij uit hetzelfde papier. Die zak is heel makkelijk te maken. Er zijn niet eens specifieke maten voor nodig. Je maakt hem zo breed, hoog, lang ... zoals je zelf wilt:


Aan de top nam ik mijn kartelschaar er nog eens bij. Dat geeft een afgewerkte indruk. Daarna stopte ik de pakjes erin en sloot ik alles mooi af. 


Helemaal afgewerkt was het natuurlijk nog niet. Met dezelfde kartelschaar als voordien knipte ik een rondje en nam ik letterstempels van HEMA. Ik gebruikte de stempels enkel voor de eerste letters. Daarna nam ik wat washi tape, kleefde deze dubbel (zodat hij niet meer plakt) en knipte onderaan een driehoekje. Dit brengt wat extra kleur, want tot nu toe heb ik enkel bruine- en witte tinten gebruikt.En dan is het cadeautje klaar om te geven. Eens iets helemaal anders dan aangekocht cadeaupapier en een grote strik. Ik was alvast heel enthousiast om het pakje af te geven en ben benieuwd naar de reactie.

HEMA Stempels
" Inpakpapier
Action kant
Boekenvoordeel dubbelzijdige tape

Hoe pak jij je cadeautjes in?