De Skin Jewel hype is al een tijdje het van het. Eigenlijk is het idee niet vergezocht, want mocht je de oude kindertattoo's nog herinneren die bij de chips zaten, dan begrijp je het concept ongeveer. Je kiest een plaatje uit, knipt het zorgvuldig uit en laat het daarna weken met een nat sponsje op de huid. Omdat ik Skin Jewels nergens tegenkwam dan online was ik extra blij toen ik zag dat Essence enkele budget tattoos lanceerde onder de naam Glam Style fashion tattoos.


De tattoos zijn in verschillende varianten te vinden: goud, zilver, zwart ... Zelf ging ik voor een meer aztec vibe printje met 5 tattoos. Drie armbandjes en twee ringen. De zilveren stukken in de set glimmen enorm, wat aantrekt.

1. Het aanbrengen van de tattoos is hetzelfde als vroeger:
2. Knip het gewenste plaatje uit
3. Verwijder de plastic
4. Plaats de tattoo op de gewenste plaats
5. Maak een doekje, sponsje ... nat en leg deze op de tattoo. Een paar minuutjes wachten
6. Haal de bovenste laag voorzichtig eraf.
7. Laat het geheel even drogen.Het resultaat mag er best wel wezen. Het zilver glimt zo dat mijn camera moeite had met het opnemen van de kleur. Het zwarte gedeelte is intens zwart en fijn. Ik merk wel dat het zwarte veel mooier blijft zitten, want in het zilver komen er snel kreuken. Heel erg valt dat niet op, behalve als je er dicht met je neus tegenaan zit. De tattoo blijft probleemloos een hele dag zitten en verder dan de kreukels slijt hij niet. Hij kan ook best tegen een stootje en tegen wat wrijving. Een nachtje slapen overleeft hij helaas niet, dus dit is een eendagsvliegje.


Ik ben fan van deze tattoos. Heel leuk voor een avondje stappen of voor komende feestdagen. Ik durf zelf wedden dat niemand het doorheeft dat het tattoos zijn of telkens met het idee van: "Dat is bijzonder, wat zou het zijn?" rondlopen. Tegelijk is het een deeltje van mijn kindertijd die terug komt, want wie liep er nu niet rond met plaktattoos. De tattoos zitten verwerkt in het vaste assortiment van Essence, maar is enkel aanwezig in een filiaal met een extra groot Essence schap. 

Essence (groot schap)
Essence glam style fashion tattoo in Kruidvat | € 2,49

Wat vind jij van deze tattoos?