Feestdagen betekent voor The body shop nieuwe lanceringen. Ik sprak al over de glazed apple lijn, de war child boeken en nu is er weer een nieuwerd aan de beurt: Red musk parfum.


Persoonlijk had ik even de tijd nodig om te wennen aan de geur. Ik ben een echt bloemengeur-meisje en omdat bloemen niet aanwezig zijn, heeft de geur iets aparts. Iets kruidigs. Geen parfum die ik in eerste instantie zou kopen, maar met wat toewijding toch een favoriet zou kunnen worden. Met de topnoot van peper, hartnoot kaneel en basisnoot tabak belooft dit wel een bijzondere geur te worden. Verder zit er ook geen alcohol in het product. De geur omschrijf ik als zwoel en kruidig. Een beetje zoals de sensuele geur die je in de neus krijgt bij het bezoeken van een SPA, zoals meerdere therapeutische geuren op basis van kruiden zijn. 

Ingrediënten: Parfum/Fragrance (Fragrance), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Coumarin (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Eugenol (Fragrance Ingredient).


De look van het product ziet er sterk uit. Een rode gradient naar het zwart toe doet denken aan vuur en kracht. Met een sticker met de naam van het product en verder niet veel troelala.Bijzonder aan dit product is: het is geen parfum, maar een parfumolie. Te vergelijken met een parfum natuurlijk, er is geen verstuiver aanwezig, maar wel een lang stokje om het product mee te grijpen. Je brengt het product aan door het stokje te wrijven over de hals of de polsen.


Door het kruidige en zware geheel blijft dit geurtje probleemloos een hele dag zitten. Het is een olie, dus mogelijk kan je even bijwerken doorheen de dag. Dit flesje van 30ml past perfect in de handtas, maar tegelijk werkt hij erg zuinig. Een parfum waar je een hele tijd mee doet, dus, en waarvan vrienden zich zullen afvragen waar de geur precies vandaan komt. Het is alvast een geurtje dat nog niet veel personen kennen, dus helemaal nieuw. En dat is net zo tof aan dit nieuwe parfum: het is gewaagd en out of the box.

The body shop
eau de parfum 60 ml - €40,- 
eau de parfum 100 ml €55,-
parfum olie 30 ml - €22,50-

Welke geur behoort tot jouw favorieten?