Beautybloggers zijn het beste in vertellen wat voor producten personen moeten gebruiken, maar waarom dat precies is durven we vaak vergeten. Nu. Body butter wordt vooral gebruikt op koudere dagen, waar de huid sneller uitdroogt en dus ook een dikkere substantie kan opslorpen.Voor het lichaam kan doorheen het jaar een bodylotion gebruiken, maar tijdens de winter werkt een bodybutter nog beter. De substantie van een butter dik, maar toch smeerbaar. Om het geheel smeerbaarder te maken gebruiken fabrikanten noten- of zaadolie als basis. Aan die basis worden essentiële oliën toegevoegd.

Vele personen met een gewone, gemengde, vette ... huid gebruiken body butters. Toch is een body butter vooral ontworpen voor de droge huid. Natuurlijk kan het ook een bron van ontspanning zijn na het nemen van een bad of douche. Body butters worden trager door de huid opgenomen en beschermen deze beter. Het is dus mogelijk dat heb product erg plakkerig aanvoelt na het smeren wanneer je de kleren te snel weer aantrekt. Body breng je aan door je handen eerst warm te maken en om daarna het product in te masseren in de huid. 


Dit zou geen beautyblog zijn als ik mijn persoonlijke favorieten niet zou delen. Body butters zijn er in verschillende kleuren en geuren, maar op die manier kan er snel een stash komen. Omdat body butter zuiniger werkt dan bijvoorbeeld lotions, doe je er ook een tijdje mee. Zelf geef ik de voorkeur aan mini formaten, omdat deze makkelijker op gaan. Weet dat ook op bodybutter een vervaldatum staat.

The body shop - Mijn all time favoriete winkel als het om body butter aankomt. The body shop verkoopt enorm veel geuren en breidt deze jaarlijks uit. De geuren worden ook aangepast volgens de wensen van de klant, door voor ieder is er wat wils te vinden. Voor een full-size exemplaar betaal je wel €15, dus geef ik als tip om in te slaan tijdens de sale. Ook leuk is om een setje mini's aan te schaffen. Zo heb je verschillende geuren om uit te proberen en kan je uiteindelijk een geur bombarderen tot favoriet.

Kruidvat - Voor een budget body butter verwijs ik graag door naar die van het kruidvat. Er zijn vier geuren: honey cacaobutter, coconut sheabutter, blueberry lychee en olive macadamia. Voor €2,49 heb je al een grote pot met een romige, maar toch vaste substantie. Alle geuren van deze lijn hebben ook een romige achtergrond geur.

Soap & Glory - Een merk dat helaas niet in België te koop is, maar enkel over de grens. Ik nam zelf een klein potje mee uit engeland en bombardeerde dit tot mijn meest extreemste hydraterende body butter. Dit vooral omdat hij een lichtere substantie heeft en daardoor makkelijker in de huid dringt. Deze butter ruikt naar een crème-achting zeepje.

Welke body butter draagt jouw voorkeur?