Merken die in België verkocht worden waarover veel te weinig geschreven wordt, daar moet ik gewoon verandering in brengen. Dat deed ik al eerder met the Balm, maar ook Park Avenue is een vergeten topper. Althans, dat hoorde ik. Als een groentje probeerde ik producten van Park Avenue en trok er zelf een conclusie uit. Toppertje of floppertje?Eye shadow quattro
Cream - Burgundy - Brown 10 
Het was kiezen uit een gigantisch assortiment. In mijn geboortestad was er een schap in de Di beauty & Care, maar deze is verdwenen. In Hasselt hadden ze er wel nog eentje en deze was dubbel zo groot. Het assortiment bestaat uit oogschaduw (mono's), quattro's, nagellak, potloden, lipkleuren ... Alle producten liggen in dezelfde prijscategorie als die van Catrice, wat budget betekent.In het cirkelvormige doosje zitten vier oogschaduws van 2,5 hoogte en breedte. Natuurlijk worden deze een stuk afgesneden door de ronde vorm. Alle kleuren zijn glimmend en bevatten lichte glitters in dezelfde kleur. Hierdoor krijgen ze een shimmery touch. De achterkant van het doosje is niet bijzonder. Een afwerkende sticker zou wel mooi meegenomen zijn, want je kan vier gaatjes zien. Ga niet in de gaatjes poken met een naald, want dan duw je de oogschaduw stuk. De oogschaduw werd dus in het plastic doosje gemaakt en werd niet 'verzegeld' in een metalen ondergrond.

Over de kleuren zelf ben ik wel te spreken. Ik koos voor deze vier kleuren, omdat ik wel van paarsachtige tinten hou. Het viel mij wel op dat de lichtste kleur meer naar de roze kant neigt. Zeer zachte en gepigmenteerde kleuren die makkelijk zijn om mee te werken. Wel opletten: ze zijn zo zacht dat je het pigment weg kan vagen. Opbouwend werken is een must. De kleuren blijven perfect een hele dag zitten met een degelijke primer eronder.


Nail polish
Air force Blue 59 
Ook voor de nagellak was het even zoeken tussen een hoop kleurtjes. Ik had nog geen jeans kleur in mijn collectie, dus ben ik voor deze blauw-grijsachtige tint gegaan. Het lakje bevat 8ml product en gaat 24 maanden mee. Een stukje minder dan bijvoorbeeld een Catrice lakje, dat standaard 10 ml bevat. 


Het kwastje zelf is best klein en dun, maar toch lakt het best goed. Mocht het een wat plattere afwerking hebben zou het ideaal geweest zijn. De lak droogt heel snel, waardoor deze stroperig kan overkomen, dus het is nodig om snel te werken. De substantie van de lak vind ik persoonlijk net goed: niet te dik, niet te dun, droogt snel. Voor een voldoende resultaat zijn twee dunne laagjes genoeg. Voldoende droogtijd ertussen is ook altijd mooi meegenomen.

^1 laagje 

^2 laagjes

Ik ben absoluut fan van deze make-up. Het zijn mijn eerste twee producten van het merk, maar ik ben er al meteen over te spreken. Vooral over de nagellak dan. Er zijn nog zoveel kleurtjes die ik moet uitproberen en zo weinig tijd... Wel een nadeel is dat Park Avenue niet in elke Di beauty and care winkel te koop is.

Di beauty and care - Park avenue (make-up)
Quattro eyes - €4,95
Nagellak - €3,49

Kende jij het merk al?