donderdag 25 december 2014

The christmas tag | Vrolijke kerst!

Kerstdag houden we rustig door even neer te zitten met vrienden en familie. Geniet van jullie dagje!


Echte kerstboom of een neppe?
Geen enkele neppe kerstboom kan een echte vervangen. De geur, de kleuren, het gevoel... Toch ga ik jaarlijks voor een neppe boom omdat het op lange termijn een stuk goedkoper is en omdat hij er altijd mooi bij staat. Het is al een keertje voorgevallen dat alle nagels afvielen voordat het kerst waren. Op kerst zelf was er dus geen boom en sindsdien gaan we thuis altijd voor een nepperd!

Oogschaduw met kerst: zilver of goud?
Gezien mijn haar 'goud' is, ga ik tijdens kerst sneller voor iets van goud. Doorheen het jaar is dat eigenlijk ook wel zo.

Favoriete kerstliedje?
.Momenteel vind ik de nieuwe band-aid 30 wel goed. Hij klinkt ook erg kerstig en brengt je meteen in de juiste sfeer.Favoriete kerstfilm?
Dat moet de Grinch zijn. Ik ben deze gaan kijken toen hij in de bioscoop draaide. Echt zo'n leuke film, met Jim Carrey in een komische rol, dat zit helemaal snor. Ook leuk dat hij zo schattig rijmt!

Uit eten of zelf koken?
Elk jaar laten we het avondeten verzorgen door een catering bedrijf. Als dat niet zo is, doen we iets makkelijk zoals teppanyaki of gourmet. De hele avond voor de potten staan, nee. We zitten liever zo lang mogelijk aan tafel te kletsen.

Kerstfeestje: zelf organiseren of bezoeken?
Ik bezoek liever. Een feestje organiseren is wel leuk, maar bezorgt veel stress. Dan heb je de opkuis achteraf ook nog eens. Het kan zeker, maar niet elk jaar!

Favoriete cadeautjes om te krijgen?
Ik moet bekennen dat ik het leuker vind om cadeautjes te geven dan om te krijgen. Onder de kerstboom ligt het momenteel vol met mijn pakjes en ik kan niet wachten om de vrolijke gezichtjes te zien als ze hun pakjes open maken. Zelf krijg ik het liefst een bon voor een winkel/webwinkel.

Leukste kerstervaring tot nu toe?
Elk jaar is wel een leuke kerstervaring, maar persoonlijk vind ik 24 december nog leuker dan kerst. Op 24 december vieren we thuis kerst en tegelijk ook mijn verjaardag. Best leuk met zo'n mooi versierd huis en tafel. Die sfeer is altijd genieten. De dag erna, 25 december, is dan weer vooral bedoeld om familie te bezoeken.

Witte kerst: ja of nee?
Ik hou van sneeuw, zolang ik er niet zelf in moet rondlopen. Liever geen witte kerst, dus!Kleuren in de kerstboom?
Dat hangt vooral af van het interieur dat je hebt. Zo hebben we thuis vooral beige en bruin, dus is ook de kerstboom beige en bruin. Dat past gewoon. Hoewel ik een flashy ballenfestijn met kleurrijke slingers even leuk vind.

Jurkjes of winterse truien?
Moeilijk. Op dagelijkse basis winterse truien, maar op de feestjes draag ik maar al te graag mijn mooiste kleedje. Kwestie van stralen op zo'n dag, he.

Vroeg opstaan of uitslapen met kerst?
Elk jaar opnieuw wil ik vroeg opstaan, maar tot op heden is dat nog niet gelukt.

Een hele fijne kerst!
© Laupropos | All rights reserved.