woensdag 10 december 2014

TIP | Achtergrondjes voor bloggers

Telkens wanneer een blogger een nieuw product in handen krijgt stellen die zich drie belangrijke vragen: "Wat is het?", "Hoe werkt het?" en "Hoe valt dit product het best te fotograferen?" Waar bezoekers vaak over vallen zijn onduidelijke productfoto's. Natuurlijk is het als blogger onmogelijk om de beste kwalitatiefste of professionele foto's te leveren, maar we kunnen er wel naar streven. Even wat achtergrond tips die ik letterlijk tussen de soep en de patatten leerde!


Clean wit papier
De meest cleane achtergrond is een gewoon wit blad. Het exemplaar dat ik thuis heb liggen is groot, zodat ik de producten zowel liggend als rechtstaand kan vastleggen. Tegelijk reflecteerd de witte kleur de zon terug, waardoor de foto meer oplicht. Wel een nadeel aan het wit is dat het snel vuil wordt. Ik heb deze al vaak moeten vernieuwen omdat een lipstick er bijvoorbeeld tegen bleef plakken.


Gekleurd-, scrapbook-, zijde- ... papier
Deze manier heb ik recent ontdekt. Ze verkochten heel wat leuke zijdepapiertjes in de Ikea, dus wilde ik dat eens uittesten. Je kan de papiertjes clean houden of verfrommelen voor een leuk effect. Het best neem je een contrasterende kleur of iets wat in het kleurenpatroon zit van het product. Hoe dan ook, zorg er wel voor dat het product nog altijd op de voorgrond staat.


Dekentjes
Wollige dekentjes, fleece dekentjes, beddengoed, kledij ... Het zorgt allemaal voor leuke effecten en patroontjes. Wel belangrijk is dat het product goed uit de doeken wordt gedaan. -Get it?-


Tuintafel
Vaak neem ik bovenstaande spullen mee: dekentjes, wit papier, zijdepapier ... om buiten te fotograferen. Natuurlijk licht blijft het beste, dus gewoon buiten gaan om foto's te maken is ideaal. Ook de tuintafel kan dienen als leuke achtergrond. Deze is vaak lichtgrijs en laat gekleurde producten goed tot zijn recht komen.


Dagelijkse plaatsen
Eentje die veel te weinig gebruikt wordt, maar toch best leuk is om te zien: dagelijkse plaatsen. Producten vastleggen waar ze thuishoren zorgt ook voor enige herkenning. Zo kan je geen foundations fotograferen in de keuken bijvoorbeeld. Tegelijk zorgt de dagelijkse plaats ook voor een fijne opvulling.


Magazines of persberichten
Deze komt zo vaak voor bij bloggers, maar het is eentje dat ik nog niet vaak toegepast heb. Een goed boek -Elke grotere blog gebruikt zowat het Lauren Conrad Beauty boek als achtergrond of leggen het er random bij- zorgt voor wat opvulling. Ook persberichten kunnen voor de juiste toets zorgen.


Spiegels
Eentje die ik zelf nog niet vaak geprobeerd heb, maar best wel leuk is: fotograferen op spiegels. Het heeft een bijzonder effect, maar laat de producten wel iets minder goed uitkomen. Even zoeken, maar soms zijn het hele toffe kiekjes!


On the go
Neem de producten lekker vast en schik ze een beetje zodat ze allemaal op de foto komen. Loop daarna lekker rond zoals je anders zou doen en neem een foto. Je kan ook een dagelijkse handeling doen, deze vastleggen en dat gebruiken als productfoto. Wat ik ook vaak zie is een persoon die een product dichtbij de lens houdt en het eigen gezicht als achtergrond gebruikt. Dat doen ze gewoon tijdens het testen.


Absolute dont's
In gras fotograferen: In mijn beginmaanden deed ik dat ook. Lekker in gras fotograferen zorgt wel voor mooie kiekjes, maar in het dagelijkse leven ga je ook niet in het gras zitten om een product aan te brengen. Het houdt kop noch staart naar eigen mening...
Foto's stelen: ideetjes stelen kan altijd, dan pas je ze een beetje aan volgens je eigen stijl. Gewoon overnemen is een no-no!

Welke achtergrondjes gebruik jij vaak of altijd?
© Laupropos | All rights reserved.