maandag 26 januari 2015

Essence | Collectie

A flash in the Essence stash. Hoe hard was ik geschrokken toen ik de paar producten erbij nam die de naam Essence droegen. Ik had er een stuk of vijf verwacht, maar tegen dat ik alle producten erbij had genomen, zat het bakje vol. Meer Essence dan gedacht, maar er zit geen enkel product tussen dat ik zou willen missen.
Ik grijp blijkbaar vaak naar special effect toppers van Essence. De grootste reden daarrond is dat deze budget zijn, maar ook omdat toppers vaak erg kunnen tegenvallen. Ze zien er bijvoorbeeld niet uit zoals ik wilde of combineren niet goed met andere lakken. Bij de uitgave van een luttele twee euro steekt dat niet nauw.


Blushes koop ik extreem van in limited edition. Dan doet het merk echt haar best om leuke producten op de markt te krijgen. Ja, de producten kunnen nooit meer opnieuw worden gekocht als ze op zijn, maar volgens mij lukt het mij nooit om een blush helemaal op te gebruiken in één leven. Inmiddels heb ik er teveel in mijn stash dus nu is het gewoon genieten van deze schoonheden.


Nog iets waar ik een grote sucker voor ben: highlighters. Vroeger hoorde je er niks van, maar de laatste tijd worden ze steeds meer en meer gewaardeerd. Ook Essence bracht heel wat leukers uit die net zoals de bluehes in de limited edition zaten. Helaas niet meer te koop, maar ik treur zeker niet. Dit maakt deze exemplaren net zo bijzonder.


Voor oogschaduw tast ik wat dieper in de portemonnee, dus van Essence heb ik niet veel oogschaduw. Het bronzing palette kreeg ik van een mede-make-up-liefhebbende vriendin net als de zwarte cube. Het Essence 3D oogschaduw doosje daarentegen zit in mijn dagelijkse bakje en gebruik ik dagelijks om licht te highlighten of om de oogplooi wat sterker aan te zetten. Echt een top, top & top favoriet. Ik heb de andere kleuren 3D oogschaduws ook al goed bekeken, maar ik hield het telkens bij deze. De kleuren zijn gewoon perfect voor mijn lichte- huid, haar .. type.


Glossjes, die hebt ik, maar of ik er zo'n fan van ben? Ik hou ze omdat ze van pas kunnen komen tijdens een ooglook voor de blog, maar nooit draag ik deze als ik de deur uitga. De stay matte kleuren daarentegen. Love them! Helaas zijn ze niet meer te koop in deze verpakking en kleuren, maar ze zitten nu in een nieuw jasje. Toen ze uit het assortiment gingen ben ik meteen gaan inslaan waardoor ik er nu best veel van heb.


Totaal random, maar toch ook fijne onderdelen van de Essence stash. Een matte fixing powder (gebruik ik echt nooit...), een liner (blijft bij mij absoluut niet zitten) en een bruin oogpotlood (lag in de salebak). Toch zou ik mijn 16h concealer niet willen wisselen voor een duur product, want deze is zo fijn en doet zijn werk zo goed. Tegelijk doet de eyeshadow base het ook meer dan prima!

Hoe groot is jouw Essence stash?
© Laupropos | All rights reserved.