Als ik het moet toegeven, dan zeg ik dat ik lip cream fijner vind dan lipsticks. Ik was al grote fan van de Essence lip cream en sloeg er een heel aantal in toen ze uit het schap 'verdwenen'. Intussen zijn er heel wat merken gestart met het maken van hun eigen lip cream, waaronder Sleek die er de naam 'Matte Me' aan gaf.


In deze review laat ik twee kleurtjes zien. Deze zijn in substantie, gevoel, zitduur, lay-out ... helemaal hetzelfde dus ik veronderstel dat de andere kleuren ook dezelfde eigenschappen hebben. Het assortiment telt zes kleuren: petal (lichtroze), fandango purple (fushia paars), brink pink (neon roze), birthday suit (nude), roija red (felrood) en party pink (neon koraal).


Het product zit in een stevige plastic huls waar je meteen de kleur door kan zien. De substantie is vloeibaar en voelt erg zacht aan op de lippen. Sommige lip creams hebben de neiging om lippen uit de drogen, maar dat heeft deze soort helemaal niet. De applicator van het product is een schuin afgesneden spons waarmee je makkelijk de lippen kan inkleuren en bij alle hoekjes kan komen.


De swatches spreken voor zich. Petal is een zachtroze kleurtje dat zo licht is dat het toch erg opvalt. Petal heeft een soort light-barbie-pink gehalte. Party Pink is voor de durvertjes. Deze kleur is zo intens en fel dat iedereen deze gezien heeft. Ook het feit dat de finish mat is, maakt deze nog meer speciaal. Ik zou het uitzicht ervan kunnen omschrijven als een krijtbord-effect. Het is zo fel en zo mat dat het haast niet echt is. 

De kleuren blijven even nat na het aanbrengen. Tijdens die natte fase kunnen er correcties gebeuren, bijvoorbeeld met wat remover, en dan is het een minuutje wachten voor het droogt. Als het product gedroogd is, voel je het niet meer zitten. En neem van mij aan dat één laagje meer dan voldoende is... Wil je de kleuren verwijderen dan doe je dat best met een remover. Enkel water werkt niet zo goed.

Petal
Party Pink
Het product beloofd nergens dat het long-lasting is, maar toch wil ik hierover meer uit de doeken doen. Het blijft wel degelijk een mooi tijdje zitten. Bij het drinken of eten blijft er geen product aan het glas zitten tot het water raakt. Als de cream nat wordt, verliest het grip. Ook het afslijten gebeurt bij mij mooi.


Als je van cream producten houdt voor op de lippen en nog eens een fan van matte kleuren bent is dit product helemaal voor jou. Sterke lippen verdragen dit product goed, maar voor brozere lippen raad ik nog een extra verzorgende balm als basis aan. Producten van Sleek zijn enkel online verkrijgbaar.