donderdag 23 april 2015

Tips voor een weekendje weg | Bagage inpakken

Omdat mijn vriend aan de andere kant van het land woont, moet ik veel reizen. Een koffer inpakken kost mij gewoonlijk een vijftal minuten werk. Ik grijp alles wat een vaste plek heeft en vergeet intussen niets meer. Daar ik bij een weekendje weg vaak hoor dat er ellenlange lijstje gemaakt worden en nog steeds die tandenborstel thuis ligt, besloot ik mijn tips met jullie te delen.


Make-up
In de badkamer staat een dagelijks routine bakje. Daar zit alle make-up in die ik nodig heb om goed voor de dag te komen. Meer dan die producten heb ik niet nodig, dus neem ik dezelfde producten mee in een kleine toilettas met een zacht mousse beschermlaagje. Dat voorkomt dat er spullen gaan breken tijdens het reizen.


Removers zijn iets moeilijker om mee te nemen. Daarom giet ik een deeltje over in een kleine reisfles en draai de dop goed dicht. Andere vloeistoffen zoals parfum, waters, crèmes ... koop ik ook vaak in mini vorm zodat ze compact zijn. Vaak steek ik alles in een plastic zakje dat toegezipt kan worden zodat ook hier geen problemen komen, mocht het beginnen lekken. 

Checklist
☑ Mascara
☑ Concealer
☑ Blush
☑ Mini oogschaduw duo
☑ Kleine blushkwast
☑ Wenkbrauwpotlood
☑ Setting spray
☑ Pincet
☑ Tandenborstel
☑ 1 scheermesje (met een kleine flacon scheerschuim)
☑ Klein flesje make-up remover
☑ Klein flesje miccelaire water
☑ Klein flesje parfum
☑ Kleine handcrème
☑ Kleine dagcrème
☑ Pil

TIP: het is goed om vooraf te weten wat er ter plekke aanwezig is. Zo neem je geen overbodige spullen mee die heel wat ruimte in de bagage kosten.

Kledij
Kledij voor een weekend mag heel beperkt blijven. Vaak hoor ik van personen dat ze teveel kledij meehebben onder het motto: beter teveel dan te weinig, maar achteraf is dat een berg was die vermeden kan worden. Kledij wordt immers muf als het te lang in de bagage blijft zitten. Omdat ik al te vaak verrast ben door het weer probeer ik een outfit bij elkaar te zoeken die bij elk weer past. Denk: laagjes. Zo neem ik: een jurkje, een dikke trui, 2 t-shirts, een gilet en een broek. Mocht het mooi weer zijn draag je het jurkje, is het te koud, dan de broek met de dikke trui. De dikke trui kan je uittrekken wanneer het weer te warm is... Intussen heb je drie verschillende looks gehad. 

Checklist
☑ 1 jurkje
☑ 2 t-shirts
☑ 1 warme trui
☑ 1 lichtere gilet (met knopen)
☑ 1 broek
☑ 4 Onderbroeken
☑ 4 kousen
☑ 1 paar schoenen (heb je meestal aan ;) )
☑ 1 paar ballerina’s

Tijdens het inpakken denk je eerst aan de kledij. Als die erin zit, dan kan de toilettas erin. Deze mag je tussen de kledij leggen, want dan is er extra bescherming. Kleinere spullen zoals kousen, sieraden ... prop je in de gaatjes die overblijven. Hetzelfde geldt voor de kleinere ballerina’s die je ergens tussen kunt steken.

Elektronica
Elektronica steek je best in de handtas, zodat deze veilig bij je blijft tijdens het reizen. Ook kunnen ze goed zijn tegen de verveling. 

Checklist
☑ GSM
☑ Oplader
☑ Eventueel laptop
☑ Koptelefoon of oortjes

TIP: neem een apart zakje mee om vuile kledij in te doen


Ook de handtas mag je als een bagagemethode zien. Zo zit mijn handcrème, jas, mobiel ... daar in. Let wel op: voor vliegreizen mogen daar geen vloeibare dingen in zitten. Reis je met de trein raad ik wel aan om een drankje (wegwerp: dan krijg je weer wat meer plaats in de tas) en hapje mee te nemen. Je weet immers nooit waar je plots gaat stranden –vertel ik uit ervaring-.

Veel reisplezier! Wat zijn jouw tips?
© Laupropos | All rights reserved.