Dat mondhygiëne belangrijk is, hoef ik vast niet meer te vertellen. Zo poets ik dagelijks twee keer per dag mijn tanden, maar zijn gewoonten zoals flossen, regelmatig naar de tandarts gaan en je mond spoelen niet overbodig. Zelf spoel ik heel weinig met mondwater, maar toen ik eentje van Listerine in de bus kreeg, besloot ik mij eraan te wagen. Mondwater is immers niet enkel voor een stinkende adem *ahum*, maar ook voor frisse, witte en gezonde tanden.


Er bestaan intussen duizenden producten op de markt die de tanden witter zou maken. Sommigen hebben het geluk van nature sterke en witte tanden te hebben, maar vaak krijgen tanden het hard te verduren. Daarbij denk ik aan roken, ongezond eten, koffie, niet dagelijks poetsen... Een mooie glimlach zorgt voor een goede indruk. Doet mij meteen denken aan de quote: "Smile! It looks good on you!" Mondwater verhelpt dus niet enkel een slechte adem, maar ook tandverkleuring, tandplak en tandsteen.

Wat Listerine zegt:
 Lost vlekken van het tandoppervlak op
 Bouwt beschermend schild om nieuwe verkleuring te voorkomen
 Versterkt het tandglazuur om tegen tandbederf te beschermen.
 Dit product gebruik je best twee maal per dag


Tandverkleuring kan ontstaan in de tand zelf (door ziekte of gebruik van antibiotica) of door afzetting op het tandglazuur. Deze Listirine mondspoeling werkt vooral voor het laatste puntje en reinigt het tandoppervlak. Voor mij was het vooral een gewoonte om dit product na het tanden poetsen te gebruiken. Een nieuwe gewoonte inlassen is niet heel makkelijk, maar het frisse gevoel achteraf liet mij het verder gebruiken. 

De smaak is zeer fris, maar heeft die typische Listerine hygiënische toets. Moeilijk te beschrijven, dus ik probeer het even als "een geur die een tijdje in je neus blijft steken als je eraan ruikt". Eerdere soorten van dit merk die ik probeerde waren wel een stuk heviger (fris) en dan bleef de binnenkant van de mond zelf prikkelen. Dat doet deze niet, dus dat maakt hem vrouw-vriendelijk.Een groot kleurverschil heb ik niet opgemerkt in twee weken (mijn tanden zijn al vrij wit), maar ik merkte dat gele verkleuringen en tandsteen wat minder werden. Ook voelde het alsof mijn tanden frisser waren. Een fijn product waarvoor ik graag tijd voor vrijmaak. Maar... spoelen jullie dagelijks?


Beschikbaar in supermarkten
Listerine Advanced White - €7,99 (500 ml)