Hoe zalig is het om met een net geknipte coupe de kapperszaak te verlaten. Helaas wordt het net iets te duur als we dat elke week doen, dus moeten we zelf de handen uit de mouwen steken. Ik doe daarom mijn favoriete styling apparatuur uit de doeken om jullie een handje te helpen. Mocht je zelf ook nog leuke producten, toestellen ... mag je die natuurlijk altijd delen in de reacties.


Braun Satin Hair 1
Een innie minnie kleine haartang die meer werk verricht dan je eerst zou denken. Deze tang neem ik er snel bij als mijn haar net gewassen, gevoed en geföhnd is. Zonder de nodige aanpak ziet mijn dik haar er snel wild en droog uit., dus is dit geen overbodig iets. Niettemin glijdt deze tang toch makkelijk over mijn 'wilde bos' heen. Omdat deze zo klein en zo licht is, is hij ook reisvriendelijk. Ideaal om te gebruiken voor het krullen. Dan blijven de krullen er langer in zitten en zien ze er, in mijn geval, een stuk beter uit.


BaByliss Curl Secret
Ik snap niet goed waarom ik niet eerder investeerde in een goede krultang. Ik heb van nature wild, golvend haar die ik altijd recht wilde trekken. Een bezoekje aan de kapster bracht daar verandering in, want zij zette er krullen in met de babyliss curl secret. Ik kende de krultang al door reviews van andere bloggers en was zeer verrast toen ze deze naar boven haalde. In no-time had ik een prachtige bos krullen. Een maand later had ik mijn eigen exemplaar in huis. Zonder hulp kan ik nu krullen zetten in ongeveer een twaalf-tal minuten. Ik ben van plan om een how-to filmpje te maken over hoe je de tang gebruikt met dik haar. Lijkt dat jullie wat?


Braun Satin Hair 3 Style & go haardroger
Nog zo iets wat ik niet kan missen na het douchen is deze degelijke haardroger. Ik gebruik de style & go haardroger niet alleen thuis, maar neem hem ook mee als ik op weekend ga naar mijn vriend. Zo hoef ik niet te sukkelen met andermans droger. Deze heeft twee temperatuurstanden en droogt mijn haar in no-time. Ook in combinatie met een degelijke borstel kan je met deze haardroger mooie kapsels maken.


Haarproducten
Dan mag je nog de mooiste apparatuur hebben, ben je nog maar halfweg. Gezond haar is goed verzorgd haar. Dat kan door gezond te eten, vitaminen of haarproducten. Zelf heb ik er twee om aan jullie voor te stellen, terwijl er duizenden op de markt zijn. Zo zijn er bijzondere producten om je haar te beschermen tijdens het stylen, maskers, sprays ... 

l'Huile by Cîme - Een bijzondere olie die het haar voedt. De olie kneed ik tijdens het föhnen in mijn haar en blaas ik daarna verder uit. Dan gaat mijn haar gezond glanzen. Af en toe geef ik mijn haar een boost door het product een 15- tot 20tal minuten in te laten trekken.

Mythic Oil l'Oreal - Een serum dat het haar diep verzorgt, het laat glanzen, soepel maakt en pluis tegengaat. Ik durf te zeggen dat dit product mijn haar deels heeft gered. Dit serum doet helemaal wat het belooft. Met één pompje kneed ik het product, ook weer tijdens het föhnen, in mijn haar en blaas het daarna verder uit. Gebruik wel niet teveel van dit product, want anders wordt het haar snel vettig.

TIP Body butter - Als je vaak last hebt van extreem droog haar kan je een tikkeltje body butter in de haarpunten kneden. Het gaat er helemaal door herleven.


Welke toestellen of producten gebruik jij om je haar te stylen?