Heb je even een uurtje zodat ik kan vertellen hoeveel producten ik al gebruikte om mijn (extreem droge) huid te verzorgen? Toen Cîme mij contacteerde hoefde ik geen twee keer na te denken om deze voedende en revitaliserende olie te testen. Ik kende hun Daisy delight dag- en nachtrcrème al, dus wilde ik meer. - Iets met Daisy? Kan niet verkeerd gaan. Even kijken of de olie het even goed of beter doet.


Een vrolijke strakke Cîme verpakking die mij meteen aantrekt. Het kan deels door de bloem komen, maar deze verpakking zou ik meteen grijpen als ik hem voorbij wandel in de winkel. De achtergrond verhult meteen de bedoeling van het product: je kan er werkelijk alle kanten mee op. Zo kan je de olie gebruiken om het haar zachter te maken, een heerlijk bad te zorgen, de handen en nagelriemen te verzorgen, de benen in te wrijven, enzovoort. Zie het product maar als een extra verzorgende boost die op elk plekje wel thuishoort en zelfs in een dagcrème gemengd mag worden.



Bij het openen van de doos wordt er meteen een eerste pluspunt verhuld. Cîme doneert namelijk bij elk aangekocht product aan goede doelen zoals hun school project en de samenwerking met lokale boeren. Alle informatie over het product staat op de doos en op de bijsluiter te lezen. Ook instructies, meer producten van Cîme met uitleg en handige how-to's zijn erop te vinden. In tegenstelling tot de verpakking is de fles zeer basic. Enkel de naam staat vooraan gedrukt en verder niet teveel poespas. 

Waarvoor je l'huile by Cîme kan gebruiken
 Verstuif na het douchen op een droge of licht vochtige huid en masseer in. Na het zonnebaden te gebruiken om de huid te voeden en te herstellen en uw gebruinde teint te boosten. Ook te gebruiken als massage-olie voor een ontspannend effect.
 Verstuif in uw handpalmen en masseer uw handen, vingers, nagels en nagelriemen. Kan ook worden gebruikt op de voeten en hielen. Voor een zachte, intens gehydrateerde huid en gezonde nagels.
 Verstuif enkele druppels in het badwater voor een echt wellness-moment.
 Verstuif op de droge haren. Laat 15 à 20 minuten rusten alvorens de haren te wassen. Voor intens gevoede, gezonde en stralende haren.
 Verstuif een kleine hoeveelheid in uw handpalm en wrijf voorzichtig door uw haar en voornamelijk haarpunten om deze te beschermen en te doen glanzen. Kan ook tijdens de brushing gebruikt worden door wat droge olie op uw borstel te verstuiven.
 Meng enkele druppels met uw dag en nachtverzorging (crème, masker, etc.) voor een intens gevoede huid.

Ingrediënten
Dicaprylyl carbonate, Sesamum indicum (sesame) seed oil*, Caprylic capric triglyceride, Prunus armeniaca (apricot) kernel oil*, Parfum** (fragrance), Hippophae rhamnoides (seabuckthorn) seed oil*, Prinsepia utilis (dhatelo) seed oil*, Rosa rubiginosa (rosehip) seed oil*, Daucus carota (carrot) root extract*, Tocopherol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil*, Geraniol, Linalool, Citral, Rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, Limonene 
* Ingrediënt uit biologische landbouw  - ** Afkomstig van natuurlijke etherische oliën 


Het gaat om een droge olie wat wil zeggen dat de olie heel snel intrekt zodat alles weer droog aanvoelt. Na het sprayen voelt de huid vettig aan en glanst het, maar na een minuutje is dat gevoel volledig weg. Het glanzende zicht blijft echter wel een tijdje hangen en zorgt voor een gezonde gloed. Bij het eerste gebruik ging ik al snel veel sprayen omdat het net zo snel intrekt en ik een gehydrateerd gevoel miste. Het is dus even oefenen voor je weet hoeveel product er nodig is. Door de vloeibare textuur van de olie komt de spray op plaatsen waar het niet moet komen. Zorg ervoor dat er een handdoek in de buurt is als je het product gebruikt. Mijn eerste try-out zorgde ervoor dat de vloer onder mij erg vettig werd. - noob. Het vaakst gebruikte ik de olie om in mijn dagcrème te mengen (daardoor gaat het ook nog eens lekker ruiken) of om mijn droge haar te voeden. Ik spray eerst een beetje in mijn handen en kneed het daarna rustig in, maar ook vooraf een boost van een 15-tal minuutjes deed wonderen. Er is dus zeker nog hoop voor mijn droge lokken. Ook hier komt de heerlijk zachte en poederige geur terug.

De ingrediënten zijn 100% van natuurlijke oorsprong en 41,50% daarvan is afkomstig uit biologische landbouw. Er zitten zes oliën in het product verwerkt: wilde rozenolie, duindoornolie, sesamolie (voedt, hydrateerd en herstelt de huid), abrikozenpitolie, dhatelo olie en wortelextract (zorgt voor een gezonde gloed en verzorgen het haar).


Zoals je merkt alweer een toppertje van het merk en na gewenning iets wat niet meer uit de dagelijkse routine verdwijnt. Zelf gebruik ik dit product in mijn dagcrème of om mijn haar te voeden. De andere methoden zijn mogelijk, maar zelf paste ik die weinig tot niet toe. Je kan het product van online kopen of op verschillende verkooppunten.

L’Huile by Cîme (Multifunctionele droge olie) - € 22,90-