Wisten jullie al dat de Primark in Gent gisteren de deuren opende? Tuurlijk wel, want je kon het zo goed als op elke nieuwssite lezen. Zelf was ik al heel vroeg uit de veren om een iets vroegere rondleiding voor bloggers te krijgen. Een enorm privilege en dan vooral omdat ik nu een verslag kan voorschotelen met onaangetaste rekken vol met kleding.


Een enorme indruk met rekken vol kleding, handtassen waarvan je elke dag van het jaar wel een nieuwe kunt dragen en gadgets waarvan ik het jammer vond dat ze in mijn tienertijd nog niet bestonden. Eigenlijk wil ik gewoon duidelijk maken dat er enorm veel te zien is in de winkel en er altijd iets hangt in een hoekje. De kleine prijsjes laten je ook niet twijfelen. We werken immers hard genoeg om eens dat kleine extraatje te verdienen - althans, dat dacht ik toch tijdens het vullen van mijn shopping bag.


De winkel bestaat uit een gelijkvloers en een benedenverdieping. Het is zeker en vast een stuk groter dan het exemplaar van Brussel, maar wel kleiner dan Hasselt. Zo zag ik bepaalde stukken niet terugkomen in deze winkel die ik in Hasselt wel had gespot. Afdelingen zoals Home en Beauty zijn in Gent dan weer wel een stukje groter.

Gelijkvloers:
 Vrouwenafdeling (jurkjes, truien, broeken, jassen, sport ...)
 Beautyspullen (make-up, toilettasjes, verzorging ...)

Benedenverdieping: 
 Mannenafdeling
 Kinderafdeling (schoenen, kledij, schattige gadgets ...)
 Schoenenafdeling
 Accessoires (handtassen, juwelen ...)
 Nachtkledij (pyjama's, onesies, badjassen ...)
 Lingerie (BH's, onderbroeken, sokken ...)
 Home afdeling (kaarsen, kaders, dekens, bedlinnen ...)
 Kleine gadgets (pennen, koptelefoons, etui's, kleurboeken ...)De buit laat ik jullie later zien. Eenmaal afgerekend was de winkel intussen geopend en stroomden de eerste mensen naar binnen. Zelf dacht ik lange wachtrijen te zien, maar de hele dag bleven die uit. Heel erg vond ik dat niet, want zo kon ik later die dag nog eens teruggaan om de winkels eens met bezoekers te ervaren. Ook raakte ik met een reporter aan de praat die heel negatief stond tegenover het concept van Primark. Een mening is nooit verkeerd, maar ik deelde die van mij ook. Ja, de kleding is goedkoop, maar waarom zou de gewone consument zich alweer slecht moeten voelen daarbij? Ik wil er ook niet aan denken hoeveel peperdure merken verzwijgen hoe ze hun goederen fabriceren achter de rug van de koper. Bepaalde mensen hebben nu eenmaal niet veel geld of vinden ze het belangrijker om te investeren in andere dingen. Waarom zouden zij er ook niet mooi mogen bijlopen? Stof tot nadenken.


Ik vlogde een stukje van deze zeer intense dag. Hopelijk genieten jullie even goed mee tijdens het bekijken van de foto's en de beelden. Intussen kunnen jullie vooraf even bekijken wat er mogelijk in het mandje belandt.

Primark Gent - Opening op 12/08/2015