Twee verschillende werelden. Op events krijg ik vaak de vraag wat ik doe voor werk. Vaak hebben bloggers een job bij een PR-bureau, studeerden ze communicatie wetenschappen, schrijven voor een magazine ... Als ik een antwoord moet geven, wordt die meteen vergezeld met een open mond van de afzender. Beide hebben inderdaad niets met elkaar te maken.


Het wordt pas moeilijk als je een extra agenda moet aanschaffen om de planning te fiksen. Persoonlijk vind ik dat het werk voor school op de eerste plaats komt, want dat is mijn bron van inkomen. Ik wil immers ook dat de kinderen doorheen de dag een verrijkende omgeving krijgen en veel bijleren. Als dat werk volledig in orde is, mag ik mij pas geven voor de blog. Dat geeft vaak late avondjes tot gevolg, maar we doen het graag. 's Morgens opgewacht worden door enthousiaste kinderen en s' avonds door enthousiaste bezoekers. Ideaal toch?

En toch. Mijn kennis en achtergrond ligt in de groei van kinderen, niet in de groei van make-up. Ook tijdens persevents voel ik die leegte en kan ik niet overal meespreken, al groeit dat wel met de jaren verder. Dan probeer ik zo goed mogelijk te luisteren en kennis op te doen. Ook tijdens het werken op school ga ik niet met een full-face make-up look aankomen. Kwestie van "juffrouw popje" te vermijden. Komt daar ook nog eens bij dat je in de klas de helft van de tijd vol hangt met verf, bezweet bent -met lopende mascara tot gevolg- en enkel platte schoenen draagt. Zeer fashionable is het niet.

Puntje bij paaltje: ik ben dankbaar dat ik beide werelden mag leren kennen. Ik zou mijn job als leerkracht niet willen opgeven, maar tegelijk zou ik het bloggen en de perswereld ook niet willen missen. Een kwestie van wikken, wegen en vooral plannen.

Ligt jouw job/studie in het verlengde van het bloggen?