woensdag 18 november 2015

Waarom make-up en antiek goed bij elkaar passen

Ik ben opgegroeid tussen de antieke stukken. Zo hebben we een eeuwenoude kast in de living staan die makkelijk na vele keren uit elkaar te halen het nog vele jaren kan volhouden. De meeste bloggers zweren bij de kastjes van Ikea, maar persoonlijk vind ik ze geen ziel hebben. Volgende kastjes daarentegen kan je niet in elke winkel kopen. 


De eerste kast is er eentje die bij mijn tante stond. Na een klein beetje zeuren vertelde ze dat ik hem mocht meenemen - #sorry!, mits het een mooi plekje krijgt. Volgens mij kan het geen beter nut krijgen dan als make-up kast. Heel fijn zijn de raampjes langs de voorkant, waardoor ik zie wat er in de lades zit. Heeft een beetje mee van een Muji ladekast, maar deze heeft toch iets meer pit. Aan de kleine gaatjes kan je zien dat er ooit houtwormen in zaten. Dat zie je wel vaker bij antiek hout en werd natuurlijk goed behandeld.


Naast open lades zit er ook een lade met compartimenten in. Heel handig voor mono oogschaduw. De grote compartimenten verdeel ik door kleine bakjes. Dat geeft nog wat extra overzicht, maar helemaal tevreden ben ik nog niet. Mocht iemand een leuk idee hebben om deze met een antieke vibe te verdelen, hoor ik dat graag.


Een oud naaikistje is iets waar je nog heel vaak tegenaan botst. Persoonlijk vind ik dit een heel originele manier om nagellak in op te bergen. Onderaan zitten alle verzorgende producten en bovenaan de lakjes die ik het meest gebruik. Enige nadeel is dat de lakjes niet te hoog mogen zijn, want anders gaan de luiken niet meer dicht. Om te kunnen zien welke kleuren ik bezit maakte ik swatches op etiketten, perforeerde ik deze en kon ik ze makkelijk op de dop kleven. Ik schreef er eens nagellak opbergen artikel over.Ook met oude kruidenkastjes kan je iets leuks doen. Voorgaande kastjes heb ik onaangeroerd gelaten, maar volgend kastje schilderde ik zonder pardon wit. Door er witte verf op de doen, het daarna af te vegen met een doek, kreeg ik volgend effect. Kruidenkastjes kan je al voor 1 euro op de kop tikken als het geluk wat meezit. Ik houd er bijvoorbeeld ook mijn washi tape in. Meer over het kruidenkastje voor nagellak vind je hier.


Het leukste van deze kastjes is dat ze uniek zijn. Mij werden ze gegeven, daar het 'antieke bloed' door mijn familie stroomt. Dat neemt niet weg dat ik het af en toe niet kan laten om een kringloop winkel in te duiken en daar schatten te vinden. Vaak vallen deze schatten ook van niet hoog.

Mocht je een volledig overzicht willen zien van de make-up verwijs ik graag door naar volgend filmpje.

Heb jij veel antiek in huis?
© Laupropos | All rights reserved.