Als ik aan het werk ben op de computer zit mijn haar zo goed als altijd in een knotje met als gevolg dat er een flinke deuk in zit. Wat de Invisi Bobble zo bijzonder maakt is dat hij die deuk voorkomt. Althans: dat wordt beloofd. Of dat ook waar is, lees je zo.


Al maanden hoorde ik van het bestaan van zo'n elastiek. Omdat hij enkel online te verkrijgen is en ik niet wilde gokken op bepaalde goedkopere dupes besloot ik het maar zo te laten. Tot ik eentje spotte bij de cadeautjesstand van Di beauty & Care. Blijkbaar heeft elk bezoek aan die winkel wel iets nieuws in petto en verpulvert het idee dat ik "zeker niets ga kopen" in het niets. Niet erg natuurlijk, want ik krijg er iets heel leuk voor in de plaats.


Er was keuze uit verschillende kleuren zoals geel, roze, bruin..., maar gezien het om een 'invisible' bobble gaat, ging ik voor de doorzichtige versie. Ik zag meteen dat de bobble eco vriendelijk was en daar kan ik enkel maar blij om zijn. 

Verder beloof het ook:
 Geen knik in het haar achter te laten
 Vermindert spanning op het haar, waardoor je hoofdpijn voorkomt
 Zorgt niet voor gespleten punten
 Heeft een stevige grip
 Dient voor alle haartypes


Het materiaal is gemaakt uit kunststof en is erg flexibel. Een echt elastisch effect is er niet, maar door de gedraaide veren heeft het dezelfde uitwerking. Het viel mijn wel op dat het elastiekje snel uitrekt na gebruik. Zo zie je op onderstaande foto dat de middelste bobble iets groter is dan de andere twee. Na een nachtje rusten krijgt de bobble ongeveer de standaardvorm terug. Ik kon de elastiek ongeveer drie keer om mijn paardenstaart binden. Het aantal ligt lager dan bij een gewone elastiek, want daar moet ik vaak meer draaien rond mijn staart. De druk op mijn haar wordt dus kleiner.


De Invisi Bobble voelde ik helemaal niet zitten tijdens het werken. Ook de spanning op het haar vermindert erg en dat merkte ik ook toen ik de elastiek uit mijn haar nam. Zo bleef er totaal geen haar hangen aan de elastiek zelf. Kortom: het haar ziet niet af van dit product. De knik in het haar vermindert wel, maar is niet helemaal verdwenen. Daar de positieve punten veel meer doorwegen dan de negatieve, geef ik een ++ voor dit product. Het is zeker iets wat het werken een stuk aangenamer maakt.

Di beauty & Care
Invisi Bobble - € 4,99

Kende jij de Invisi Bobble al?