Als iemand je een product aanraadt, en dat feit nog eens herhaald wordt op verschillende platformen, dan ben je toch lichtjes aangeslagen. “Ik moet het hebben, want het doet echt wonderen.” – Om vervolgens er gewoon voor te gaan. Een vrouw verdient namelijk een extraatje. We werken genoeg.Ook ik werd overhaald door bepaalde beautybloggers om producten te kopen. Deze waren zowel een flop als een top wetende dat niet elk product werkt voor een bepaalde persoon. Toch zorgde het enthousiasme van die bloggers ervoor dat ik een heleboel goede producten leerde kennen als:

NAKED 1 palette - Deze mocht gewoon niet ontbreken. De youtubers die dit in de hemel hebben geprezen zijn ontelbaar. Dit werd ook mijn eerste make-up palette en kocht ik nog voor het op websites te koop was, op ebay. Zwaar overpriced, natuurlijk. Gek, maar het palette heeft mij nooit veel gezegd. Mogelijk omdat ik eerder grijp naar budgetprocten, maar ook gewoon omdat het mij niks doet. Ik gebruik het dan ook ampers, maar kan wel opscheppen dat ik het in mijn stash heb. Nu... als ik het daarvoor moet doen.

Urban Decay primer potion - Deze hoort deels bij het NAKED palette, maar leerde ik ook door beautybloggers kennen. Toen was er zelfs een debat over welke primer beter zou zijn: de too faced primer of de primer potion van Urban Decay. Beiden erg duur, maar ze doen wel hun werk. Na jaren gebuik ik nog steeds de potion variant, dus dat wil zeggen dat ik hem echt wel goed vind.

Beautyblender - een voorwerp dat foundation in een wip egaal maakt zonder cakey te zijn, wow. Ik moest beter weten, want: ik zie er nooit cakey uit. Het likje foundation dat ik opdoe (en dan nog meestal enkel onder mijn ogen) is verwaarloosbaar en hoeft niet per sé met een beautyblender gebeuren. Toch gebruik ik deze af en toe, maar of het echt nodig is? Nee... daar ben ik eerlijk in.

ELF albatross - Deze bleek een dupe te zijn van de bekende NARS highlighter. Deze moest iedereen hebben, want deze is betaalbaar en zonder highlighter kan je niet leven. Ik moet toegeven dat ik deze erg weinig heb gebruikt. Hij is inderdaad heel mooi, maar iets te witjes naar mijn smaak.Real Techniques kwasten - Ik ben het er zeker over eens dat kwasten een investering zijn. Ik heb heel wat goedkope kwasten gebruikt, maar als je eenmaal investeert in degelijke exemplaren, grijp je nooit meer naar de budgetvormen. Dat was ook met deze Real Techniques kwasten. Kwalitatief, zacht, fotogeniek...

Tangle Teezer - Deze dient om het haar te ontklitten op een zachte manier. Heel lang, maar extreem lang, heb ik deze verkeerd gebruikt en had ik zo een vreemd resultaat. Lach niet, maar ik gebruikte deze op droog haar, waardoor er elektriciteit op mijn haar ging zitten. Geen zicht... Nu ik hem op nat haar gebruik ben ik hem gaan waarderen en begrijp ik de hype errond beter.

Mythic Oil - Iedereen was er dol op. Ik kreeg er toevallig eentje van een toenmalige vriendin omdat het haar er te vet van werd. Ik denk dat de beautybloggers toen vergaten te vermelden dat dit product voral bedoeld is voor personen met droog haar. Mijn droog haar is er alvast door gaan opleven, gezond glazen en heerlijk van gaan ruiken. Dit product doorstond al enkele make-overs en zit nu in een prachtige fles. 

Eau Roma water - Best duur om voor zo’n klein flesje zoveel neer te tellen. Komt daarbij dat Lush niet lang mee blijft gaan en een korte versheidsdatum heeft. Toch besloot ik dit gehypete product uit te proberen en tot mijn verbazing werkte het heel goed bij mij. Mijn droge huid voelde erg zuiver en verfrissend uit zonder te trekken. Ik koop deze wel telkens in kleine flacons om de vervaldatum niet te overschrijden.
Wat kocht jij op basis van een trend?