Verschillende bloggers vertelden mij dat ze graag met een externe harde schijf werken. Ik begreep niet zo goed wat die ene extra gadget zo kon veranderen aan het houden van een blog, maar kon toch niet weerstaan. Ik haalde er eentje in huis en plaats nu enkele voordelen op een rijtje.

Mijn exemplaar vond ik bij codima.be. Ik ging ook meteen voor een shock proof versie omdat... omdat ik een vrouw ben natuurlijk. Ik ben zeer voorzichtig met spullen, maar mijn onhandigheid heeft mij al iets teveel parten gespeeld. Ik schreef al eerder over de voordelen van bepaalde gadgets zoals het bloggen vanop een tablet.

Meer ruimte
Een computer zou niets onthouden zonder harde schijf. De externe harde schijf zorgt ervoor dat er extra ruimte gemaakt wordt. Vooral voor grote bestanden zoals filmpjes, foto’s en bepaalde programma’s is dit ideaal. Een externe harde schijf is niet heel groot, dus mocht je bestanden nodig hebben, kan je deze bij je dragen. De tijd van de zware exemplaren is voorbij en bestaat nu uit zeer dunnen en lichte materialen.

Back-up
Enkele jaren terug gebeurde het dat mijn computer crashte. Gelukkig kon de harde schijf in de computer gered worden, maar mocht dat niet lukken is een back-up op zeer handig. Programma’s kan je altijd opnieuw downloaden, maar persoonlijke content zoals foto’s, filmpjes, artikels, eindwerken... zijn voorgoed verloren. Het is een feit dat bepaalde mensen eerst moeten geleerd worden voordat ze stappen ondernemen. Wel... dat was de dag dat ik geleerd was.

Doorgeven aan vrienden
Neen, je hoeft je harde schijf niet weg te geven, maar uit eigen ervaring weet ik dat vrienden soms bestanden aan mij vragen. Hoe vaak heb ik problemen gehad om uren te wachten op Wetransfer of niet alles op een USB stickje gepropt kreeg. Een klein bezoekje met de externe harde schijf lost meteen heel wat problemen op.

Mindmapping
Net zoals op de computer kan je op de schijf hoofdmappen aanmaken om dan later submapjes aan toe te voegen. Ik hou enorm van overzicht en heb dan ook al een heleboel mapjes staan. Zo staan mijn foto’s per jaartal, titel, datum... noem maar op. Iets waardoor ik altijd alles makkelijk terug vindt.

Gebruiken jullie een harde schijf?