vrijdag 25 maart 2016

3 Chickflicks in één week

Het gebeurt heel weinig dat ik voor een chickflick kies, maar de voorbije week had ik nood aan cheesy films. Gewoon even weg van de wereld en meeleven met de vreemde problemen van andere vrouwen. Ik deel nu mijn mening.


You again


De succesvolle Beth heeft het helemaal gemaakt in New York in de PR wereld. Het goede nieuws wordt er alleen maar beter op als ze hoort dat haar broer gaat trouwen. Bij aankomst in haar dorpje wordt ze geconfronteerd met wat minder leuk nieuws. Haar schoonzus blijft het meisje in High-school te zijn waarvan ze jaren lang gepest werd.

Mijn mening over de film - Deze film heb ik in stukjes gekeken. Het was heerlijk om mee te leven met het hoofdpersonage en om de haat te voelen tegenover haar schoonzus, maar af en toe wordt het te veel (lees kinderachtig). Zo heb je de battle(?) dansjes, de ik-trek-aan-je haar scene gevolgd door een breakdown met ijs eten. Over het algemeen een goed verhaal, maar toch net iets te onwerkelijk. Het wordt ook duidelijk dat alle vrouwen van alle leeftijden wel wat nijd in zich hebben.

Something borrowedAdvocate Rachel White vertelt in een dronken bui dat ze verliefd is op Dex. Alleen is Dex de verloofde van haar beste vriendin. Na een wilde nacht blijkt het huwelijk misschien toch niet de beste keuze tot ze beseffen hoe hard ze Darcy (de vriendin) ermee gaan kwetsen.

Mijn mening over de film - Wat heb ik zitten meeleven met deze film. De acteurs voor de film zijn zeer goed gekozen en vertegenwoordigen hun rol perfect. Wetende dat ik een Once Upon a Time fan ben, en Ginnifer Goodwin daar sneeuwwitje speelt, vond ik het nog extra tof om haar in een andere rol te zien. Het verhaal zit goed in elkaar, kan echt gebeuren, maar af en toe had ik het gevoel dat het hoofdpersonage het erg moeilijk maakt. Zo praat ze erg veel over haar eigen ikje, terwijl ze nooit echt luistert naar gevoelens van anderen. Misschien stoort dat jullie niet, maar mij stoorde het mateloos. Een beetje empathie misstaat nooit.

My life in ruinsGeorgia is een reisgids die een groep toeristen een rondleiding geeft doorheen Griekenland. Met totaal oninteresseerde mensen lijkt de rondleiding uit de hand te lopen, maar dan leert Georgia de buschauffeur beter kennen. Een echte Griek in hart en nieren waar geen vonkje spatte, maar na enige tijd lijkt hij haar wereld te veranderen. Beetje bij beetje groeit de groep dichter naar elkaar toe.

Mijn mening over de film - Vooraf had ik niet heel veel grote verwachtingen over de film. Ik liet mij gewoon een avondje meeslepen in een gezellige, nietszeggend iets. Toch bleek het nadien toch een erg leuke film te zijn. De erg knappe hoofdrol speelster heeft al heel wat Grieks getinte films op haar naam staan. Zo is 'My big fat Greek wedding' er eentje van. Ook leuk om te zien hoe de spelers van erg ver, zeer dicht naar elkaar toe groeien.

Welke chickflicks heb jij laatst gezien?
© Laupropos | All rights reserved.