Er zijn vele manieren om je foundation op te brengen, maar ook na het proberen van die vele methoden, kies ik nog steeds voor een sponsje. Garancia komt met een eigen sponsje op de markt een wel heel bijzondere vorm. Benieuwd hoe het sponsje het doet?


De spons is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, gifgroen en lichtroze. Heel wat soortgelijke sponsen brachten vooral een eivormig exemplaar uit, maar deze van Garancia heeft heel wat meer vormen. Het idee erachter is dat je door de vormen makkelijker bij bepaalde plaatsen kunt. Zo zijn plaatsen zoals onder de ogen, rond de neus, enzovoort niet even makkelijk om een egaal laagje foundation aan te brengen.De werking van het sponsje is hetzelfde als dat van soortgelijke producten. Bij gebruik drenk je de spons in water en wring je hem goed uit. Hierdoor zwelt de spons op en wordt het volume zelfs dubbel zo groot. Doe daarna wat foundation op de rug van je hand en tik met de spons op de foundation. Hierdoor wordt het product opgenomen. Dan breng je de foundation licht kloppend aan op het gezicht. Door dit te doen krijg je een egaal en natuurlijk resultaat. Spoel de éponge Magique wel uit na gebruik. Bij dagelijks gebruik is het ook aangewezen om de spons om de drie dagen eens door een sopje te halen.

Nog even op een rijtje:
- Drenk de éponge magique in water en wring het sponsje dan uit
- Doe een likje fond de teint op de rug van je hand
- Breng het product met de éponge magique lichtjes kloppend aan op het gezicht
- Spoel de éponge Magique na het aanbrengen uit

Het sponsje zwelt op nadat je het drenkt in water.

Gebruik onder de ogen met de kleine punt

Gebruik op het hele gezicht met de dikke kant. Je moet deze dan wel schuin houden om product aan te brengen.


Het sponsje werkt makkelijk en zorgt inderdaad voor een egaal resultaat. Ook als je wat meer foundation moet opbrengen door een onzuivere huid doet de gadget het prima. Ik durf bijna niet te vergelijken, maar deze doet het even goed als de alom bekende beautyblender. Misschien is hij een tikkeltje steviger dan de beautyblender, maar het grootste verschil zit vooral in de rondingen. Deze gebruik ik voor op moeilijke plekjes, maar ook om een groter oppervlak van foundation te voorzien werkt prima. Naast foundation kan je ook concealer en make-up met crème substantie aanbrengen.

Beschikbaar bij de apotheek en parafarmacie 
L'éponge Magique Garancia - € 10,82-

Hoe breng jij je foundation aan?