woensdag 4 mei 2016

Column | Ti bikan Sinksen in Kortrijk (West-Vlaanderen)

Elke weke vind ik et enorm plezant vo de krante open te sloan ip de West-vloamse column. Ze doe zie da vré goed en ik é der nie beter ip gevonden dan aan mijn Limburgs lief telkens were te vroagn wa dat er ip stoat. Ik zin zelve nie de de persoon die West-Vlams klapt, tot ergernis van familie, moar dak trots ben ip min roots is zeker. Darom dak toch ne keer een specialleke wilde doen voor de komende Sinksen in Kortrijk. 


Het gern bezoeken van rommelmarkten zit in min bloed. Zo stond min opa van alst open was in de oto's van verkopers te graain om toch maar de skwonste stukken te ebben. Ook ik kik van sinds klene ut naor Sinksen. Voor mie was da toen ne hele dag ip de rommelmarkt staon en met minne frank da kik verdiende iets nieuws gaan kopen. Indertijd was da ne game boy color. Amai ki daar acher verlangd. Nu zoveel joarn later ben ik afgestudeerd als jufke en kik ik voral ut om min geld ut te gevn an speelgoed. Ké al zoveel skwons gevonden voor een appel en een ei voor in min klasse te zetten. En de kids ut mijn klasse zijn er zo dankbaar voorn. Toe deugd. Daarneffens hopen we natuurlijk op skwon were. Da we tussendoor een terraske of een showke meepikken, moek jullie nie vertellen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Elk weekend vind ik het heel leuk om de krant open te slaan op de West-Vlaamse column. De schrijfster doet dat heel goed en ik heb er niet beter op gevonden dan mijn Limburgs lief telkens te vragen wat erop staat. Ik ben zelf niet de persoon die West-Vlaams praat, tot ergernis van mijn familie, maar dat ik trots ben op mijn roots is zeker. Daarom dat ik toch eens iets speciaals wilde doen voor de komende Sinksen feesten in Kortrijk.

Het graag bezoeken van rommelmarkten zit in mijn bloed. Zo stond mijn opa vanaf openingstijd in de auto's van verkopers te graaien om toch de mooiste stukken te bemachtigen. Ook ik kijk al van kleins af uit naar Sinksen. Voor mij was dat toen de hele dag op de rommelmarkt staan om met het geld dat ik verdiende iets nieuws kopen. Toen was dat een game boy color. Wat heb ik daarnaar verlangd... Zoveel jaren later ben ik afgestudeerd als juf en ik kijk ik vooral uit naar het kopen van dingen. Ik heb al zoveel moois gevonden voor een appel en een ei voor in mijn klasje te zetten. En de kleuters zijn er zo dankbaar voor. Dat doet deugd. Daarnaast hopen we natuurlijk op mooi weer om tussendoor een terrasje of show mee te pikken.

Sinksen 13 > 16 mei 2016 in Kortrijk
© Laupropos | All rights reserved.