Als je een gevoelig huidje hebt, is het even zoeken om de perfecte scheerbeurt te bekomen. De ongewenste haartjes zijn dan wel weg, maar maken plaats voor roodheden, pijnlijke bultjes en ingegroeide haartjes. Ook ik had hier last van en merkte dat het scheren tijdens het douchen de perfecte oplossing was. Het zorgt ervoor dat de huid glad wordt, de poriën openen en er weinig/geen bultjes ontstaan. Toen Avoyd mij contacteerde was het toch even een grens oversteken. Zou dit product daadwerkelijk alle negatieve punten rond het scheren wegwerken?


Over Avoyd - "Sinds 2007 importeren wij beautyproducten en in 2015 vonden wij dat het tijd was voor een eigen productlijn, AVOYD, omdat er nagenoeg geen goede producten op het gebied van scheerirritatie en ingegroeide haartjes verkrijgbaar zijn. Intussen leven, eten en slapen wij AVOYD, dit alles om een zoveel voorkomend probleem voor jullie op te lossen. Wij weten inmiddels alles van ingegroeide haartjes, scheerirritatie en wat we voor jullie in welk geval kunnen betekenen. Deze passie willen wij met je delen."


Avoyd Bikini Bliss
De Bikni Bliss dient uiteraard voor de bikini lijn. Het product kan je makkelijk doseren via een hygiënisch pompsysteem. De substantie is een pak dikker dan de Original soort en geeft een sterke muntachtige geur af. Deze doet makkelijk denken aan de geur van tandpasta. Tijdens de eerste testproef bracht ik een dun laagje aan, maar algauw merkte ik dat het product niet goed genoeg werk deed. Door het product dikker te leggen, merkte ik wel een groot verschil. De irritatie verdween meteen en liet ook de ingegroeide haartjes geen kans waar ik anders wel last van heb. Dat is ook de reden waarom dit product de favorieten van juni 2016 heeft gehaald. Het werkt absoluut niet zuinig, maar het doet het klusje wel goed.

Ingrediënten: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Ceteareth-20, Triethanolamine, Ceteareth-12, Mentha Arvensis Leaf Oil, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Retinyl Palmitate, Capryloyl Glycine, Pentylene Glycol, Hexylene Glycol, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita Extract, Ethylhexylglycerin, Sarcosine, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, Benzyl Salicylate, Citric Acid, Tocopherol, Bisabolol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate


Avoyd Original
Dit product is voor zowel mannen als vrouwen bedoeld. Het is een serum dat ervoor zorgt dat irritaties weg blijven. Er wordt bij een aantal producten, net zoals bij het gebruik van de bikini bliss, aangewezen om na een tijd over te stappen naar de Original als de meeste irritaties verdwenen zijn. Verder wordt er aangeraden om het serum 1 a 2 keer per dag aan te brengen, ook als je geen scheerbeurt achter de rug hebt, maar ik merkte dat ik de grootste moeite had om dat te doen. Ik bracht het serum aan na het scheren en daar stopte het. De irritaties stopten ook na die ene keer aanbrengen na het scheren.

De substantie is loperig en vergelijkbaar in gebruik als een deo roller. Ik las op andere blogs dat er sprake was van een licht prikkend gevoel na het aanbrengen, maar daar had ik persoonlijk geen last van.

Ingrediënten: Aqua, Isopropyl Alcohol, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Acetylsalicylic Acid, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Hydroxyethyl Ethylcellulose, Phenoxyethanol, Salicylic Acid, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Camphor Oil, Bacillus Ferment, Ethylhexylglycerin, Lactic Acid, Glycolic Acid, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid


Ik ben vooral te spreken over de Bikini Bliss van Avoyd. Heel veel vrouwen hebben het meeste problemen bij de bikini lijn en als je deze crème gebruikt, verdwijnen irritaties zo goed als meteen. Enkel over de geur ben ik minder tevreden, maar als je van munt houdt een niet al te groot hekelpunt. Over de Original ben ik iets minder te spreken omdat ik minder tot geen irritaties heb van nature op andere punten. Misschien dat bij andere huidtypes de werking beter te zien is. Beide producten zijn navulbaar.

Bikini Bliss (50ml) - € 24,95-
Original (90ml) - € 16,95-