Dit najaar brengt Dr. Hauschka haar tweede Limited Edition Comeback Collection op de markt. Door een aantal favoriete producten met lavendelpaarse tonen terug te brengen, kan je verschillende looks zorgen voor de herfst en winter van 2016.


De Comeback Edition in het voorjaar viel zo in de smaak dat er opnieuw eentje wordt gelanceerd. Deze keer gaat het over de Illuminating Powder (2012), het Matte & Shimmer Blush Trio (2014), het Eyeshadow Palet 02 (2011), de Lip Gloss cherry gloss (2011) en de Kajal Eyeliner Duo 06 (2009). Ik test het Eyeshadow Palet 02 en de Kajal Eyeliner Duo voor jullie.


Eyeshadow Palet 02
"De vier matte oogschaduwtinten geven je ogen een prachtige uitstraling: van een natuurlijke tot dramatische look. De samenstelling met zijde en heilzame plantenextracten in ons palet verzorgt de gevoelige uid van je ogen."

Het palet bevat vier verschillende kleuren. Op het eerste zicht zien ze er mat uit, maar na beter te bestuderen, komt er een lichte shimmer uit. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, maar moeten toch wat opgebouwd worden om hun volledige glorie te tonen. De kleur opbouwen gaat erg makkelijk en ook heb blenden verloopt vlot. Een stevig zwart&mat doosje dat een kleine applicator bevat.


De oogschaduw zelf is erg zacht en ideaal voor gevoelige ogen. Het viel mij meteen op dat door de zachtheid heel wat overtollig poeder loskomt. De kwast aftikken voor het aanbrengen op de ogen is nodig. Er lag ook enige fall-out op mijn wangen, dus de foundation bracht ik aan nadat mijn ooglook in orde was. Zo voorkom je een hoop geknoei en kan je het gezicht nog goed reinigen voor je verdere stappen zet.

Zonder flits

Met flits

Kajal Eyeliner Duo 06
"De soepele Kajal Eyeliner Duo's combineren twe tinten (zwart en paars) en geven zo een geraffineerd effect aan je ogen. Wondklaver, toverhazelaar en zwarte thee kalmeren de huid rond je oog."

Beide kanten hebben een erg zachte structuur dat -alweer- heel goed is voor gevoelige ogen. Ik probeerde de potloden zowel op de oogleden als op de waterlijn uit. De test hebben ze prima doorstaan. Alleen op de waterlijn begonnen ze wat af te gaan na een drietal uurtjes, dus toen ging ik de ooglook bijwerken. Wetende dat er heel weinig op mijn waterlijn blijft zitten, vind ik dit best een knap resultaat. Beide kleuren hebben een matte finish.

Zonder flits


Je kan met dit palet vooral neutrale en alledaagse ooglooks maken. Als je enkel gebruik maakt van de donkerste kleuren is het wel mogelijk om een smokey eye te bekomen. De kleuren zijn makkelijk blendbaar, maar doordat er fall-out is, raad ik aan om de foundation nadien aan te brengen. Het potlood in de collectie is zacht en past heel goed bij de oogschaduw. Goed voor op de waterlijn en op het ooglid. De gekozen kleuren passen perfect bij de komende herfst- en wintermaanden.

Dr. Hauschka
Eyeshadow Palet 02 - € 28,95-
Kajal Eyeliner Duo 06 - € 13,50-

Verkrijgbaar vanaf 15 augusutus 2016 in winkels en bij Dr. Hauschka Therapeuten.