Ik heb al heel vaak verteld dat je niet meer het huis uit hoeft voor een degelijke manicure. Er bestaan heel wat merken die bijzondere kits uitgeven, maar heb je al eens een kit gezien in de vorm van een macaron? Deze zien er uit om op te eten en zorgen intussen ook nog voor gelakte nageltjes.


In totaal zijn er vier verschillende kleuren gel manicure kits om uit te kiezen. Zelf koos ik de kleur strawberry pink uit. De andere zijn rouge cerise (kersenrood), permanent cassis (donker paars) en pêche (perzik). De gekozen kleur macaron geeft meteen een idee welke kleur het nagellakje in de kit heeft.


Inhoud:
- Mini macaron met LED lamp
- Stopcontact
- Kabel met USB aansluiting
- 3 in 1 gel nagellak
- Bokkenpootje
- Nagelvijltje
- 10 remover pads


Het aanbrengen van de manicure is niet echt moeilijk, maar het is wel nodig om de gebruiksaanwijzing vooraf goed te lezen:

Stap 1: Duw de nagelriemen met het bokkenpootje terug

Stap 2: Vijf de randen van de nagels en verwijder het eventuele stof

Stap 3: Breng een zeer dunne laag nagellak aan (bijgeleverde potje). Lees: extreem dun!


Stap 4: plaats je vinger in de LED lamp voor 30 seconden. Het apparaat gaat automatisch uit na 30 seconden.

Stap 5: Breng een tweede laag nagellak aan. Deze mag iets dikker zijn dan de voorgaande. Ga nog eens extra over de rand van de nagel heen.

Stap 6: Plaats je vinger terug in de LED lamp voor 30 seconden.

In totaal was ik een halfuurtje kwijt met het doen van mijn nagels. Ik combineerde het met een filmpje, dus de tijd die ik eraan gaf, was puur ontspanning. Nadat ik mijn nagels in de LED lamp had geplaatst waren ze meteen droog. Ideaal voor personen zoals ik, want ik plak meestal overal tegen na het doen van mijn nagels. Je nagels laten doen in een nagelsalon is pure verwenning, maar ik kon best genieten om het eens zelf te doen. Op het gemak, geen haast. 

De nagellak bleef ongeveer een kleine week zitten. Tegen het einde kon ik zelfs de nagellak er helemaal af trekken. Nagellak die wat meer bleef zitten boende ik weg met de bijgeleverde doekjes (je kan de doekjes om je nagel heen doen en even wachten tot het loskomt), en schraapte de meest hardnekkige deeltjes weg met de schraper (achterkant van bokkenpootje).


Di Beauty & Care, Sephora FR
Le Mini Macaron - € 34,90-