zondag 18 september 2016

3 Inspirerende personen over Influencers

Op mijn about pagina staat: Laurence, West-Vlaams, afkomstig uit Kortrijk, kleuteronderwijzeres, blogger, creatieveling, snoeper, heeft lief, houdt van snoezige dingen en leert graag bij. Ik deel al jaren creatieve uitspattingen, test producten uit en deel het reilen en zeilen van mijn leven. Nooit met de bedoeling om veel bezoekers te strikken, ik deed het immers omdat ik het leuk vond, maar bleek dat velen interesse hadden in 'mij'.

influencer:
1. a person or thing that influences
2. a person who has the power to influence many people, as throughsocial media or traditional media


Het woord influencer doet de laatste tijd veel stof opwaaien. De meningen zijn verdeeld over de betekenis en het idee om enkel een groot publiek aan te spreken, is fout. Er zit zoveel meer achter. Ik deel daarom drie meningen van zeer inspirerende personen:

Elfi De Bruyn (blogger Glam at Heart en auteur van Happy Nails) werd geïnterviewd voor een artikel in De Morgen over De almaar groeiende macht van digital influencers. Elfi deelt haar creativiteit met andere personen en komt zo tot de mooiste samenwerkingen. Niet enkel met medebloggers, maar ook met bedrijven.

'Te veel Belgische profielen zijn fake. Ze kopen hun volgers en hun likes. Grote bedrijven zijn niet geïnteresseerd in de kwaliteit van volgers, maar alleen in kwantiteit'
ELFI DE BRUYN

-

(Rock chick The Wicked PR) Saskia Neirinckx deelt af en toe een ongezouten mening op Facebook over de betekenis van influentials. Ze maakte een erg inspirerende bundeling over onder de naam: De One Size Fits All Influencer List.


-

Liefhebbers van reizen zullen Niel Van Herck wel kennen. Hij 'tjoolt' naar verschillende hoeken van de wereld, doet dat op een degelijk budget en kiest zijn samenwerkingen zorgvuldig uit. - Reisblog TjoolaardToen ik voor het eerst gecontacteerd werd voor een samenwerking was ik verbijsterd. Hoe kon het dat een bedrijf waarde zag in wat ik deed met mijn kleine blog? Ik had absoluut geen achtergrond in PR (ik wist niet eens hoe ik hen moest contacteren of hoe dat überhaupt in zijn werk ging), maakte erg onprofessionele fouten (en sorry daarvoor/doe ik nog steeds trouwens) en kreeg te horen van medebloggers' dat zij vaak naar gratis spullen vroegen. Het is zo makkelijk om jezelf op de weg te verliezen, maar wees sterk. Blijf jezelf.

Hoe sta jij tegenover de influencer titel?
© Laupropos | All rights reserved.