Het weer heeft in een korte tijd een wel erg grote ommezwaai gekregen. De maand september konden we buiten genieten op een terrasje, terwijl we nu erover twijfelen om de winterjas al aan te trekken. De ommezwaai heeft ook grip op de gezondheid.

Ramen open
Zet het raam open om kort te verluchten of zet het op een kiertje als je gaat werken. Ideaal daarvoor is VELUX gezien deze makkelijk op een klein kiertje kan kieperen  Dit hoeft niet eens heel lang te duren, je haalt immers het koude weer naar binnen, maar de kamer voelt er een stuk gezonder en frisser door. De kans dat bacteriën zich nestelen, ligt een pak lager.

Warme thee met honing
Dit is een erg persoonlijke tip om de stembanden te smeren. Voor mijn werk moet ik constant praten, zingen, aansporen tot... dus drink ik tijdens een koudere periode warme thee of melk met een goede scheut honing.

Handen wassen
Een goede handhygiëne zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zich te verspreiden. Ook tussendoor kan je een desenfecterende handspray gebruiken.

Doe het eens rustig aan
Het is niet evident om het rustiger aan te doen. We kunnen immers geen belangrijke taken laten vallen. Geef jezelf eens de tijd om iets te doen en vermijd stresssituaties. Voldoende slapen hoort daar ook bij. Het is algemeen geweten dat stress niet goed voor je is, maar wist je ook dat de weerstand ervan verzwakt?

Stoom de boel los
Gebruik geen neusspray, maar stoom de neus los. Stomen hoeft niet meteen met een handdoek, teiltje en warm water, maar kan ook terwijl je geniet van een warm bad. Je kan er ook voor kiezen om de neus te druppelen met zout water (Fysiologisch zout) dat verkrijgbaar is bij de apotheek.

Mochten jullie ook tips hebben, mogen jullie die hieronder achterlaten.
Veel beterschap!