Ik merk dat personen die weinig met make-up te doen hebben niet weten wat een blending kwast is. Meestal kwakken ze oogschaduw erop met een eypad die gratis bij hun palet zat en zijn ze ermee weg. Gezien de sleutel van een mooi make-upje in heb blenden zit, leg ik het een en ander uit.


Blending kwasten heb je in alle soorten en maten en ik kan goed begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zelf heb ik ook heel wat moeten oefenen, zoeken, falen... voor ik mijn favoriete kwasten in handen kreeg. Deze zijn zowel budget als iets duurder.

Wat is blenden?
Blenden is oogschaduw vervagen. Je brengt oogschaduw aan en dat ziet er meestal ruw uit. Als je erover gaat met een blending kwast worden de randen zachter en gaat een ooglook stralen. Je kan aanbrengen, blenden, opnieuw aanbrengen, blenden... dat is de sleutel tot een mooi lookje.

Pencil brush
De naam zegt het: een potlood kwast. Deze is dik aan de onderkant en erg fijn vanboven. Dit is ideaal om kleinere plaatsen mee te blenden zoals de buitenste ooghoeken of een fijner lijntje mee te trekken. Ook onder het oog kan je deze gebruiken om oogschaduw mee te vervagen.

Tip - Gebruik eerst een pencil brush om oogschaduw aan te brengen en vervaag daarna verder met een blending kwast.


Fluffy blending brush
Dit zijn de meest gebruikte blending kwasten. Deze blenden erg snel, makkelijk en geven meteen een goed resultaat. Je brengt wat oogschaduw aan op de kwast en gaat over de oogplooi met heen- en weer bewegingen. Als de kleur wat vervaagd herhaal je wat je eerder deed tot je blij bent met het resultaat. Deze kwast dient ook om een groter oppervlak te blenden. 

Tip - Moet het heel snel gaan? Breng dat je oogschaduw meteen aan met een fluffy blending kwast. Zo heb je meteen al een groot deel vervaagd!


Tapered blending kwast
Dit is mijn nieuwste aanwinst en een opbenbaring tussen de blending kwasten. Deze is onderaan smal en loopt breder uit naar buiten toe. Hij is ook niet rond, maar vrij plat afgesneden. Dit soort kwasten voelt zacht aan en blend harde randen in een wip. Zeer goed te vergelijken met de fluffy blending kwasten, maar toch nog iets makkelijker in gebruik en vooral ideaal voor randjes.


Welke merken hebben ideale blending kwasten.
Ik ben persoonlijk erg fan van de Boozyshop Cosmetics blending kwasten (enkel online te verkrijgen), maar kan ook mijn goesting vinden in het Essence schap. Daar zit ook een simpele blending kwast die toch vrij goed werkt en ideaal is voor de beginner.

Welke blending kwast moet ik nu kopen als beginneling?
Als ik echt een kwast mag aanraden die makkelijk is in gebruik, ideaal is voor beginners en makkelijk te verkrijgen is dat een exemplaar van Yves Rocher. Deze heeft aan de ene kant een pad en aan de andere kant een blending kwast. Zo kan je de oogschaduw aanbrengen met de gebruikelijke pad en vervaag je harde randen meteen verder uit. Als je hiermee kunt werken, kan je overstappen naar meer bijzondere kwasten zoals hierboven.


Nog vragen over het blenden, aankopen van kwasten of meer tips?
Laat ze in de reacties achter.