Kruidvat laat af en toe een bijzonderheid over de toonbank rollen. Toen ik deze week de reclame doorbladerde viel mijn oog meteen op deze nieuwe producten van I Heart Makeup. Deze zijn normaal enkel online te verkrijgen, dus het is een grote meevaller dat ze nu even verkrijgbaar zijn bij Kruidvat.


Personen die van snoepgoed houden zullen meteen veel houden van de verpakking. De producten zitten verpakt in iets wat lijkt op een chocoladereep met gouden druppels. De Unicorn Highlighter zit dan weer in een schattig hartje verpakt met reflecterende letters.


I Heart Makeup eyeshadow palette Golden Bar
Hallo gouden chocoladedruppels. Dit oogschaduw palet bevat 16 kleuren met zoete ingepakte namen: gift, golden, chocolatier... Deze staan gedrukt op het plastic. De oogschaduw bevat enkel glanzende kleuren die zelfs neigen naar een metallic finish. De kleurtoon neigt vooral naar warme tinten.

Boven zonder flits - Onder met flits

Boven zonder flits - Onder met flits

Bij het uitproberen van de kleuren kwam er meteen heel wat pigment los. Heel bijzonder is dat de kleur op mijn vinger volledig losliet toen swatches maakte. Ook het blenden verliep vlot, maar bleek af en toe vlekkerig te zijn. Ik loste dit op door eerst een laag van de witte kleur aan te brengen zodat later de andere kleuren makkelijk in elkaar zouden vloeien. Gezien het palet enkel shimmer kleuren bevat miste ik toch iets. Een degelijke crease kleur, een matte highlight voor het wenkbrauwbot, enzovoort. Dit palet is wel leuk in combinatie met andere paletten die wel matte kleurtjes bevatten.


I Heart Makeup bronzer en highlighter Bronze and Glow
Bronzer en highlighter is bijna een niet te scheiden koppel geworden. Daarom vind ik het net zo leuk dat ze samen in een pakketje verkocht worden. Op foto zien de producten er mat uit, maar in werkelijkheid bevat de highlighter een intense gloed en de bronzer een zeer subtiele glans. Een leuk extraatje is dat de druipende chocolade ook in het product gedrukt staat.


Ook hier merk ik weer een intense pigmentatie op. De highlight is wel heel subtiel, maar kan je opbouwen om meer gloed op de wangen te krijgen. De bronzer is heel blendbaar en daarom heel fijn om mee te werken. Deze gebruik ik het liefst als opwarmkleurtje als ik mijn contour heb aangebracht.

Boven zonder flits - Onder met flits

I Heart Makeup Unicorn Heart Highlighter
Wie had ooit gedacht dat ik een echt eenhoorn hart in mijn stash zou krijgen en deze nog eens op mijn gezicht kon smeren. Dit hartje bevat vijf glimmende pastelkleuren. Deze kan je apart gebruiken bij het gebruik van een kleine kwast, maar kan je ook mengen met elkaar.


Pigmentatie laat ons blijkbaar niet in de steek. Alle kleurtjes laten evenveel kleur en heel wat gloed achter (bijna magisch?). Als je de kleuren met elkaar mengt, krijg je een blauwe kleur. Deze kan overheersend zijn in een make-up look, dus ik moest heel goed vervagen om een mooi resultaat te krijgen. Blauw past immers niet altijd. Het vervagen ging erg makkelijk en zorgde nog steeds voor een va-va-voom effect.

Boven zonder flits - Onder met flits

Links:  bronzer en highlighter Bronze and Glow
Rechts: Unicorn Heart highlighter

Full face make-up met voorgaand genoemde producten (blush en lipstick niet)

Dit review toonde vooral veel shimmer. Zowel het golden bars als de highlighter bevatten het. De kleuren zijn goed blendbaar, mits een goede basis, en zijn intens gepigmenteerd. Niet mis als je weet dat elk product onder de € 10 kost. Tot slot maakt de verpakking de boel nog eens extra bijzonder en feestelijk.


Kruidvat
I Heart Makeup eyeshadow palette Golden Bar - € 7,99-
I Heart Makeup Bronze and Glow - € 5,99-
I Heart Makeup Unicorn Heart Highlighter - € 5,99-