Highlighter is, wanneer je er aan begint, iets waar je niet genoeg van kunt krijgen. Het gezicht licht letterlijk op en straalt in volle glorie gezien je de natuurlijke lichtpunten van het gezicht extra aanzet. Vele merken namen de trend op in hun vaste assortiment, dus bleef ik ook niet achter.


Ik schreef een tijdje terug al een artikel over de 3 meest favoriete highlighters. Gezien de stash steeds groeit, kwam ik nieuwe favoriete exemplaren tegen. Het leek mij daarom geen slecht idee om een update te doen.

I Heart Makeup Unicorn Highlighter - I Heart Makeup snoepte het idee af door de hype rond de regenboog highlighter. Door deze in een hartje te gieten en de naam 'eenhoorn' te geven, ging het er nog meer snoeperig aan toe. Een echte gadget, maar ook eentje die een intense glans achterlaat. Deze is vooral glimmend blauw, maar mocht het nodig zijn kunnen de kleurtjes ook afzonderlijk gebruikt worden. Dit exemplaar vond ik in Kruidvat, maar ook online kan je deze terug vinden.

Mary-Lou Manizer - Ook dit exemplaar werd gehypet in beautyland. Ik quoteer mijzelf even: "Steeds weer stond ik bij een rek waar hij uitverkocht was, dus ook naast de bloggers was de consument een grote fan. Ik besloot hem maar te skippen, gezien ik al genoeg highlighters heb in de stash. - Genoeg heb je er nooit, maar ik moest iets wijsmaken, natuurlijk.- Na een bezoekje aan een mede-Youtuber probeerde ik hem opnieuw uit. Zij is er vol van en vindt het een absolute must in de make-up stash. Dat kon ik niet meer tegenspreken, dus ging ik een eigen exemplaar halen." Het merk The Balm is te koop bij Di Beauty & Care.

Be Creative makeup Beige Gold - Deze lijkt op het eerste zicht erg donker en oranje, maar laat (boven de juiste blushkleur) het juiste glansje achter. Ik gebruik het vaakst de lichte kleuren uit het palet, maar ga bij een gewaagde bui ook achter alle kleurtjes aan. Deze highlighter is te koop bij ICI PARIS XL.


Sleek Solstice Highlighting palette - Nog voor deze ontdekt werd door youtubers had ik deze al in de kast staan. Het was liefde op het eerste zicht: het doosje, het product en prijs. Het hele plaatje klopte. Eigenlijk dienen deze voor de strobing techniek (= een techniek waarbij je highlighter aanbrengt op de delen waar licht van nature op terecht komt), maar ik gebruik ze zelf liever afzonderlijk. Sleek is in bepaalde Di Beauty & Care winkels verkrijgbaar.

Anastasia Beverly Hills Moonchild - Heel toevallig kwam ik deze tegen tijdens het shoppingtripje naar Lille. Mamalief trakteerde mij op dit palet en het werd meteen mijn eerste high-end highlighter. Als grote budget lover moet ik toegeven dat de kwaliteit van dit product een stuk hoger ligt dan ik gewend ben. De kleuren zijn intens gepigmenteerd, prachtig glimmend en blendbaar op een natuurlijke manier. Daarbij kan je de kleuren nog eens mengen tot je een gewenst resultaat bekomt. Anastasia Beverly Hills is te koop (in kleine hoeveelheden) bij Sephora.


I Heart Makeup Unicorn Highlighter - Mary-Lou Manizer - Be Creative makeup Beige Gold
Sleek Solstice Highlighting palette - Anastasia Beverly Hills Moonchild (laatste 2)


Heb jij highlighters in de stash zitten?