Ik zie steeds meer beautybloggers over de grens op de proppen komen met tutorials waarbij ze één merk in de kijker zetten. het leek mij erg leuk om dat ook eens te proberen en nog leuker om één van mijn meest favoriete merken daarvoor te gebruiken. Voor dit make-up lookje gebruikte ik namelijk enkel producten van The Balm.


Meet Matt(e) Trimony - De trend van het moment zijn oranje en warme tinten en The Balm ging daarmee helemaal in zee met het nieuwe matt(e) palette Trimony. De matte voorganger daarvan had ik ook al in mijn bezit en daarvan liggen de kleurtinten iets koeler en met een stukje grijswaarde. De oogschaduw blendt makkelijk, is zeer gepigmenteerd en blijft mooi zitten.

FratBoy Blush - Dit was mijn eerste The Balm product dat de juiste toon gezet had voor een verdere mini verslaving. De blush is (net zoals de oogschaduw) zeer gepigmenteerd, makkelijk blendbaar en oogt ook nog eens natuurlijk.

Bahama Mama bronzer - Ik heb mij zo lang staan vergapen aan dit product dat ik hem uiteindelijk toch gekocht heb. Het is een bronzer, maar de pigmentatie is zo intens dat het niet meteen paste bij mijn huidje. Door goed uit te blenden bleek hij toch heel goed mee te vallen en dient vooral om mijn gezicht op te warmen. Af en toe durft hij wel vlekkerig aan te brengen, maar ik weet door ervaring dat als ik deze nog eens extra blend met een foundation kwast dat probleem is opgelost.

Mary Lou Manizer highlighter - Dit is momenteel het meest gehypte product op het internet en terecht. De highlighter voldoet aan alle verwachtingen en laat vooral een intense glans achter. Deze gebruik ik zowel op het gezicht als voor de oogleden.

The Balm Meet Matte Hughes Liquid Lipstick Committed - De laatste aanwinst in  het The Balm rijtje is deze liquid lipstick. Elk merk komt naar voor met een liquid lip, dus bleef The Balm ook niet achter. Al deed deze het net ietsje beter dan de andere, want er is een intense pigmentatie, langhoudende formule en heerlijk minty geurtje.
Mary Lou Manizer - Fratboy - Meet matt(e) trimony - meet matte hughes lip fluid

Ik maakte voor het eerste lookje gebruik van mijn meet matt(e) nude palette. Ik gebruikte hiervoor het zalmkleurtje en gebruikte de grijsbruine kleur in de crease. De eyeliner zette ik met de pikzwarte kleur uit het Trimony palette en dat vervaagde ik verder met een kleine blending kwast. Lipjes, wangen en highlighter zijn uiteraard de bovengenoemde producten.


Het leek mij nog leuker om jullie de producten live (of toch zoiets) te tonen aan de hand van een filmpje. Hopelijk vinden jullie het geslaagd, want het blijft voor mij nog steeds onwennig om voor de camera aan de slag te gaan.


Tot nu toe heb ik nog geen producten van The Balm die niet fijn waren in handen gekregen. Omdat het merk nog niet zo bekend is, wil ik het graag wat extra leven in blazen. Naast een mooie verpakking krijg je ook een degelijk product. Het ligt in een iets hogere prijsklasse, maar dan heb je ook wat en dan kan je ook uitkijken naar een bepaalde aankoop.

Interesse in het merk? 
Deze producten zijn te koop bij Di Beauty & Care.