Intussen worden we al een tijdje bekogeld met allerlei soorten matte tinten van blushes tot oogschaduw. Mijn euforie was dus vrij groot toen ik in het Essence schap nieuwe lipsticks ontdekte met een metallic finish. Iets helemaal anders, aanwezig en met gewaagde kleuren. Ik nam een tweetal stuks mee, want euforie is er om te delen!


De Essence Metal Shock lipsticks zijn in 8 tinten verkrijgbaar. Deze gaan van een gewaagd kleurtje blauw, naar geel tot bruin en paars. Een zeer bijzondere keuze, maar wel ideaal voor een avondje uit of wanneer je een statement lip wilt maken. Zelf koos ik de kleurtjes 05 Purple Pistol (paars) en 01 Iron Maiden (bruinig goud) uit de hoop.

Door eerdere ervaringen met de Essence lipsticks was het even bang afwachten. De vorige testlipsticks voelden namelijk erg droog aan op de lippen en gezien ik van nature al droge lippen heb, geen goede combinatie. Gezien deze collectie een metallic finish heeft, is de uitwerking en het gevoel net iets anders. De lippen voelen gevoed aan en het voelt ook net alsof je geen lipstickje op hebt. Het gaat om een dik en intens gepigmenteerde substantie. Dat betekent intussen ook dat deze lipstick geen maaltijd of drankje overleeft (= bijstiften is regelmatig nodig), maar ook dat hij een stain achterlaat op de lippen. Deze heeft een mat uitzicht. 

Ik wilde ook nog eens wijzen op de stijlvolle huls. Normaal heeft Essence een -excuses- iets meer plastic en goedkoop uitzicht, maar mocht ik het merk niet gezien hebben, zou ik deze niet meteen bij Essence plaatsen. Ik ben een grote fan van de combo met zwart en zilver.

Zonder flits: Links: Iron Maiden 01, Rechts: Purple Pistol 05

Met flits: Links: Iron Maiden 01, Rechts: Purple Pistol 05

Iron Maiden 01

Purple Pistol 05

Zoals jullie merken in het review ben ik aangenaam verrast door deze twee kleuren. Of ik naar de winkel ren om meer kleuren is niet het geval, want die liggen niet in mijn persoonlijke kleurenliefde. Voor weinig geld krijg je goed gepigmenteerde lipsticks met een fijne substantie en een classy huls. Het is wel nodig om vaak even het product erbij te nemen om bij te werken, maar hé... dat nemen we er voor die prijs graag bij.


Kruidvat
Essence Metal Shock - € 2,99-